05.05.2018
Dle Primar, după ce că strada e desfundată şi ne rupem picioarele, acum, cu ploile din ultima vreme, avem toate şansele să călcăm pe broaşte, pe şerpi, din cauza întunericului. Cu stimă, un locuitor din faimosul cartier Străuleşti.

După ce a formulat cererea de mai sus, cetăţeanul respectiv chiar a lunecat pe o broască şi a căzut într-o groapă plină cu apă. Ploua mărunt. Un şarpe care stătea la pândă a profitat de ocazie şi s-a prelins în curtea cetăţeanului. Soţia acestuia mânca un măr cu un vecin. Şarpele, dezamăgit, s-a încolăcit pe unul dintre stâlpii de iluminat. Un fir lăsat la voia întâmplării l-a electrocutat şi a căzut în aceeaşi groapă, peste cetăţean. A doua zi, cetăţeanul s-a adresat din nou Primarului:

Dle Primar, după ce că strada e plină de gropi în care cădem după ce alunecăm pe broaşte, acum, cu ploile din ultima vreme, ne mai cad şi şerpi în cap din cauza întunericului. Cu stimă etc.

Neprimind nici un răspuns, cetăţeanul s-a hotărât să repare singur stâlpul de iluminat. După ce a legat cele două fire rupte de pe stâlp, în aerul umed ţâşni o flacără cu un zbârnâit scurt. Soţia cetăţeanului nu a auzit nimic. Mânca un măr cu alt vecin. Şarpele ieşise cu chiu, cu vai din groapă şi încerca s-o convingă pe broască să-l pupe, ca să se poată transforma într-un prinţ fermecător. Ce şarpe ticălos şi mincinos, zise broasca, îmi spui tu mie cine eşti, când eu sunt prinţul fermecător... dar n-am chef să mă dau peste cap prin ploaie...

Cetăţeanul căzu prin electrocutare peste broasca fermecată, care sări drept în gura şarpelui. Cu toţii sfârşiră în groapa plină cu apă. Ploua din ce în ce mai tare. Un nor de nimfe se ridică peste cartierul Străuleşti. Uimitor, au zis vecinii care mâncau mere după pofta inimii lor, de unde au apărut toate nimfele astea pe strada noastră? Nimfele se transformară brusc în libelule. Unul crezu că au venit din India. Altul, că sunt din Africa, doar ele zboară peste 22.000 de mile. Sunt pe dracu' din India sau din Africa, zise soţia cetăţeanului din groapă, în timp ce toracele i se colora în verde aprins. Din omoplaţi îi ţâşniră două perechi de aripi transparente. Ochii i se aprinseră ca mii de ferestruţe ale unui bloc văzut din depărtare. Strada strălucea entomologic. Primarul din cartierul Străuleşti a lipit afişe pe strada Libelulei, cu următorul anunţ:

Conform legislaţiei europene, strada Libelulei este ocrotită prin Lege. Nu astupaţi gropile cu apă stătătoare. Nu conectaţi stâlpii de iluminat la reţeaua electrică. Protejaţi natura. Conservaţi biotopul libelulei. Respectaţi ecosexul.

0 comentarii

Publicitate

Sus