02.06.2018
Strada care se-ndreaptă din umărul străzii Vasile Lascăr spre strada Ghiocei nu poartă întâmplător numele de strada Braţului. Bucla făcută de strada Galaţi seamănă cu un cap de fetus. Forma străzii Icoanei, ca un picior elegant prin aer, ne dă explicaţia. Trupul format de câteva străduţe din sectorul 4 al Bucureştiului, ascuns printre bulevarde, pieţe şi alte străzi, e al unei extraterestre. Strada Braţului e chiar braţul ei engaged spre strada Ghiocei. Numai un spirit terestru ar putea interpreta acest gest al braţului drept un elan romantic.
 
Se spune că extratereştrii sunt fiinţe superioare bune sau răutăcioase. Din ghidul Cum să comunicăm suprasenzorial, aflăm că unui extraterestru trebuie să ne adresăm clar, răspicat, nu prea mult, şi nici cu umor. În cazul de faţă, extraterestra cu cap de fetus ne e relevată prin tehnologia modernă a Google Maps. Din păcate, sistemul video-chat cu strada nu a fost încă introdus... A! Pe strada Braţului a început un fel de logare la Internet, dar numai cu user străin de unică folosinţă, contracost, on line. Imaginile sunt live. Fetele, frumoase. Un job bun din domeniul adulţilor. Confidenţial. Cu decor de peştişori roşii, acvariu virtual şi lenjerie extrafină dintr-un dulap comun. Tastatura e dezinfectată după fiecare utilizare. Cu spirt românesc.

O specie inteligentă a extratereştrilor, deci foarte răzbunătoare, a fost prinsă cu câţiva ani în urmă într-o cursă de şoareci. Descoperirea din America a făcut înconjurul lumii. Creatura semăna cu o schiţă de fetus. Avea un fel de coloană vertebrală, un cap de fetus, un singur braţ subţire şi un picior elegant, în aer, întrerupt din loc în loc. Creatura a scăpat din cursă şi, se zice, a dispărut undeva pe glob, în Est. Lumea ştiinţifică românească a luat foc. Guvernul a desemnat un secretar de stat cu pregătire în domeniu. Un consilier al Parlamentului în probleme neconvenţionale şi asimetrice a format o comisie pentru studierea cazului. Academia a redactat albume cu creatura en face şi en profil, alături de busturi celebre de academicieni. Universităţile au înfiinţat un Centru de Studii Psihotronice şi Ufologice. La Cluj. Aleşii politic au ales Independenţa. Băncile au oprit creditările. Piaţa imobiliară s-a prăbuşit. Sindicatele au sfârtecat PIB-ul. Autostrăzile au zburat neidentificat. Suprafaţa patriei s-a umflat. Marea Neagră şi-a prelungit Pactul de Cooperare Economică şi Armonică cu statele membre din jurul ei. Astfel, extraterestra cu cap de fetus nu mai e decât o povestire din domeniul aerodinelor lenticulare.

Strada Braţului face parte, cum am spus, dintr-un spaţiu cu un înalt grad de neprevăzut. Planul Bucureştiului se spune că ar fi fost conceput de o entitate din afara realităţii. Dacă nu cumva Bucureştiul, el însuşi...
 

0 comentarii

Publicitate

Sus