26.11.2018
a oflosi - s. f. a folosi greşit o cheie franceză, a strecura litere de 'a' în cuvinte fără 'a', a fredona cântece de leagăn în stare de ebrietate, a desface patul, a înghiţi cu gura deschisă, a coagula supa, a inversa alfabetul, a intra în lift nespălat pe mâini, a mângâia un castor în spatele urechii, a secţiona conopida etc.
oflosire - s. f. acţiunea de a oflosi şi rezultatul ei

Vreau să inventez un cuvânt, înţelegi? Trebuie să inventez un cuvânt nou! Nu ţi se pare straniu cum tot ceea ce spui te priveşte de undeva de deasupra Universului de parcă nu ai fi vrut, în fond, să spui ce ai spus?

Omul e un maestru când vine vorba de a spune exact ceea ce putea să fie omis. Cântecul meu e eliptic de două rânduri de partitură. Cine e în măsură să-i ştie măsura corectă? Cei care îmi cântă în strună nu o să ştie niciodată că notelor le lipsesc note. Cântecul meu e aşa cum se aude. Pare incomplet? Cu siguranţă. Dar cine are vreo dovadă?

Ce vreau să spun e că totul e luat de-a gata aşa cum ne dictează altceva luat de-a gata la un moment ulterior. Cuvântul 'bec' nu ar trebui să aibă niciun sens. Sunetul bănuţilor căzuţi în canalizare ar putea să fie de mii de ori mai sincer, ar putea spune adevărul.

Cât de uşor îmi e să adnotez la cuvântul proaspăt inventat câte o semnificaţie raportată la câte o nouă experienţă!

Pentru simplitate: propun să oflosim totul. Nimic nu are sens cu adevărat.

a oflosi - s. f. a mirosi a gogoşi la o întâlnire de afaceri, a implica un bebeluş într-un joc de polo, etc.

0 comentarii

Publicitate

Sus