30.08.2019
Cartea din care fac parte poveştile ce vor urma în această rubrică este rezultatul unui proiect finanţat de Fundaţia "Michael Schmidt" şi a apărut la Editura ŞCOALA ARDELEANĂ, Cluj-Napoca (2016 - ediţia I, 2017 - ediţia II).

"Considerăm că este de datoria fiecăruia dintre noi să ne însuşim identitatea culturală şi să contribuim ca generaţia noastră să ofere viitorului o moştenire mai bogată şi mai valoroasă." Michael Schmidt

Michael Schmidt este sas, originar din satul Criţ. Om de afaceri de succes, crede în valorile culturale ale acestei comunităţi şi le susţine în mod activ. Vorbesc de la sine numeroasele proiecte desfăşurate prin intermediul Fundaţiei "Michael Schmidt" în Transilvania: restaurarea orgii bisericii din Criţ, finanţarea filmului Orgile din Transilvania, o călătorie în timp, reconstruirea casei parohiale din Criţ după planurile iniţiale, Festivalul Săptămâna Haferland, care se desfăşoară anual în mai multe localităţi din judeţul Braşov, precum Rupea, Buneşti, Criţ, Viscri, Meşendorf şi Roadeş, editarea, atât în limba română, cât şi în limba germană, a volumelor Povestea saşilor din Transilvania. Spusă chiar de ei şi Criţ. Istoria, poveştile şi viaţa unui sat de saşi, dar şi proiectele de susţinere a învăţământului în limba germană pentru studenţii care vor să devină învăţători şi profesori în şcolile cu predare în limba germană.


Ruxandra Hurezean
Povestea saşilor din Transilvania. Spusă chiar de ei

Editura Şcoala Ardeleană, 2017


Citiţi o cronică a acestei cărţi.

0 comentarii

Publicitate

Sus