22.11.2020
10.

Ce vreţi de la mine?, m-a întrebat Dieter la telefon.
I-am explicat despre ce este vorba, despre ce doresc să discut cu el, iar el mi-a închis telefonul. A doua oară mi-a spus pe şleau ce anume pot să-i fac, mai degrabă. După o săptămână mi-am luat inima în dinţi şi l-am aşteptat jos la scară, ştiind că trebuie să plece la lucru. Aflasem că lucrează în departamentul de marketing al unei firme. Locuia într-o clădire cu două etaje şi mansardă într-o zonă frumoasă şi liniştită. Era o construcţie nouă cu aspect modern. Domnul Bernhard mi-l descrisese bine: un tânăr cu aspect frust şi gesturi nervoase. Blond, înalt, foarte slab, dar cu statură totuşi atletică. L-am recunoscut imediat. Imediat ce a ieşit din scară, am ştiu că despre el este vorba. Arăta exact ca tăiat pe calapodul poveştii din care făcea parte. Implicarea sa în toată afacerea cu sinuciderea de pe Pod era neîndoielnică, îmi spusese domnul Bernhard. Îi cunoştea, de altfel, pe toţi trei actorii principali: o cunoştea pe Dani (fusese văzut în compania ei), o cunoştea pe Irina (era vecinul ei şi aveau un conflict vechi cu grădina) şi îl cunoştea pe Kyo, cu care fusese coleg în şcoală.
Pentru mine povestea căpătase semnificaţii şi mai adânci când am aflat acest amănunt straniu. Am dorit de îndată să-l întâlnesc, dar era o persoană dificilă, mi-a spus domnul Bernhard, care încercase în prealabil să discute cu el. Eu în schimb nu m-am lăsat intimidată cu una cu două. Aveam de gând să discut cu el cu orice preţ. Poate pentru că sînt femeie şi nu iau totul aşa personal, în orice caz, l-am aşteptat în faţa scării.
"Domnule Thibault..."
S-a răsucit spre mine, a fost clar pentru o secundă că ştie cu cine are de-a face, sau că bănuieşte, apoi şi-a continuat drumul. Purta costum şi cravată, dar nimic nu putea îmblânzi tăietura aspră a trăsăturilor lui. Arăta straniu. Am alergat în urma lui şi l-am prins din urmă.
S-a oprit.
"Căcat...", a spus. "Na, atunci, bine."
"Vă însoţesc până la tren, dacă nu vă deranjează"
"Oferă-mi o cafea şi îţi stau la dispoziţie."
Şi-a privit ceasul şi a adăugat: să-i fut. Nu ştiu la cine se referea, probabil la colegii de serviciu.
"Nu doresc să vă creez probleme."
Apoi am stabilit împreună o cafenea din centrul oraşului ca loc potrivit pentru a discuta în linişte. Aveau prăjitură cu vişine şi gogoşi cu vanilie. Îi propusesem ceainăria, dar a afirmat că ăla e un loc doar pentru ciudaţi.
Pe drumul până acolo, Dieter m-a întrebat dacă sînt măritată şi a făcut tot felul de observaţii şi m-a privit în aşa fel încât am avut senzaţia stranie că îmi face avansuri. Trebuie să mi se fi părut având în vedere diferenţa de vârstă dintre noi. Totuşi el a făcut tot timpul pe parcursul întrevederii noastre observaţii deplasate şi a lansat ipoteze nelalocul lor. Mi-a spus între altele că mă ţin foarte bine pentru vârsta mea. Adevărul este că mă îngrijesc, deşi nu exagerat, dar silueta este o preocupare pentru mine, hrănitul sănătos şi o viaţă în general sănătoasă se numără printre preocupările mele generale. Pentru o clipă m-am simţit infatuată de atenţia acestui tânăr sălbatic. Apoi mi-am revenit cu picioarele pe pământ.
L-am întrebat dacă îl cunoaşte pe Kyo Kunz, deşi ştiam răspunsul, dar doream să aflu ce are el de spus în privinţa asta.
"Aaa, nu, vag... Nu bine... Nu ştiu mai nimic despre el... E o cunoştinţă îndepărtată."
Minciuna evidentă m-a izbit imediat. Mi-am pus întrebarea ce ascunde ea. Dar a refuzat să colaboreze, aşa că l-am întrebat despre Irina şi a spus că e o vacă bătrână, genul acela care "e ne-futută" şi are nevoie urgentă de o partidă de sex ca lumea. Limbajul lui Dieter m-a şocat, nervozitatea lui. M-am întrebat cum se descurcă la serviciu şi cum se descurcă în general în viaţă. Părea un vulcan gata să erupă. N-a dorit să-mi vorbească prea mult nici despre Irina, mi-a spus că l-a dat în judecată vaca bătrână, că de aproape un an se târăsc prin tribunale, că avocatul ei este un nemernic şi că ea are mania proceselor odată ce lucrează în biroul unui avocat. Că nu poate să facă nimic, că la cel mai mic zgomot imediat îi bate în perete, că a tăiat nişte tufişuri de trandafir care erau pe proprietatea lui şi că, na, ce-i drept, el i-a otrăvit pisica. L-am întrebat de ce nu se mută de acolo?
M-a privit ca pe o nebună.
"Scroafa asta bătrână şi ne-futută să se mute, nu eu. E bolnavă psihic. Într-o zi a venit peste mine în grădină urlând şi a încercat să mă lovească. Este un pericol public această individă."
L-am întrebat de la ce a pornit conflictul între ei. Mi-a spus că de la o întâmplare haioasă. După ce a terminat de râs de unul singur, mi-a povestit. A răspuns unui anunţ pe un site de profil, fără să ştie că cea din spatele anunţului e chiar vecina sa. L-am întrebat ce spunea anunţul. A întredeschis ochii în efortul de a-şi chema memoria în ajutor şi a spus: "Ea căuta cuplu pentru futut, schimb de spermă, anal şi bi. Sau aşa ceva. Ceva în genul ăsta. Ne-am întâlnit într-un club şi am avut un mic şoc amândoi când ne-am dat seama că întâlnirea este între noi. Eu eram cu Daniela Mateus, reuşise să plece de acasă sub pretextul că merge la dans cu nişte prietene. Şi scuză-mă, dar Irina Rau este mai înaltă decât mine cu un cap, iar eu nu suport femeile care mă fac să mă simt pitic, plus că mie-mi plac femeile feminine, cu forme, dulci, nu prăjini asexuate ca Irina... Când i-am băgat mâna în pantaloni a făcut o criză de isterie, m-a lovit peste faţă şi a fugit. Părea oricum beată. Dani a mea cel puţin era beată moartă. O plăcuse însă pe Irina, îi luase mâna şi îi şoptea ceva la ureche, nu am putut auzi ce, m-am temut că îi povesteşte despre mine."
Apoi l-am întrebat despre Dani şi mi-a rânjit. Rânjetul lui era dintr-o parte în cealaltă a feţei.
"Daniela..."
A luat o gură din cafea, a privit afară spre oamenii care treceau în drum spre serviciu şi cu acelaşi rânjet oribil a început:
"Grozavă curvă, nu-i aşa? Ce ţâţe are, scroafa! Ne-am futut ca demenţii. E nebună după pulă, mereu udă între picioare. Îi place să fie călărită, nu glumă."
"Deci aţi avut o relaţie intimă?"
"Intimă?!" A izbucnit în râs.
După ce s-a potolit, spre uşurarea mea, căci mă înspăimântase vederea lui în criza de râs, adică, vreau să spun cu şirul acela de dinţi, caninii alungiţi şi şliţurile ochilor şi tenul stricat, a început:
"Am agăţat-o pe stradă, uite aşa, pur şi simplu. Arăta înfometată după pulă, arăta ca o partidă de sex reuşită cu curu' ăla al ei şi ţâţele alea. Pot spune că e pasivă şi stă să i se facă orice, îi place să fie dominată. Nu zice nu la nimic. E o curvă grozavă. E măritată cu nu ştiu ce boşorog răsuflat care nici măcar n-o mai fute şi nici n-o mai bagă în seamă, dar nici n-o lasă să plece nicăieri, să facă nimic. M-am purtat cu ea ca şi cu un animal. Am legat-o de pat într-o zi, am scuipat-o, am bătut-o. N-ai idee ce i-a plăcut. Nu se apără la nimic. În nimic. Aşa sînt fetele astea din est, ştii tu... Sînt cele mai bune în pat. N-au nici o limită. Am aranjat-o bine cu măciuca mea uriaşă."
"Cât timp a durat relaţia aceasta intimă între voi?"
"Relaţie intimă?!" A râs din nou şi mi-am promis să nu mai repet formula aceea doar ca să nu-l mai văd râzând. "Cam un an. Deodată n-a mai vrut să se întâlnească cu mine."
"Iar tu? Cum ai reacţionat la veste?
"Cum să reacţionez? Am ameninţat-o că-i voi spune tot lui bărba-su'. Ea e dependentă total de el. Nu tu bani, nu tu perspective, iar dacă ar fi să se despartă de el, i-ar lua copilul, că cine lasă un copil unei mame atât de instabile psihic? L-ar pierde imediat. Nici o instanţă n-ar sta la discuţii cu ea. Femeia trece dintr-o stare într-alta de la un moment la altul. Râde cu gura până la urechi şi în momentul următor începe să plângă din acelaşi motiv din care râdea."
L-am privit şocată. N-am ştiut cum să reacţionez la cele povestite de către el. M-a durut uşurinţa cu care povestea aceste lucruri intime despre o altă persoană. M-a întristat gândul că povesteşte cu aceeaşi uşurinţă oricui, multor persoane care nu merită să audă aşa ceva şi care nu ar înţelege. Mi-am privit cana de cafea albă cu fund bej, am adulmecat aroma cafelei şi am strâns în pumn pacheţelul de zahăr pe care nu-l folosesc de altfel niciodată.
"Ai pus planul tău în aplicare?"
"Nu, evident că nu. A mai trecut pe la mine, nu a fost nevoie. Dani e o fraieră, poţi face ce doreşti din ea, nu e nici măcar nevoie de forţă. Zero încredere în sine."
"Nu te-ai gândit că îi faci rău?"
"Noooo... Îi place..."
Văzându-mi expresia de pe faţă a încercat să mă convingă:
"Chiar îi place, iar eu am fost partea bună din viaţa ei, crede-mă. Mi-a povestit cum o violează bărba-su, crede-mă că aia era ceva de rău. Mi-a povestit cum se forţează în ea, în timp ce ea încearcă să se excite gândindu-se la alţii, sau cum se uită pe ascuns la filme porno doar-doar s-o excita la bărba-su când o atacă peste noapte... Aia-i cu adevărat horror."
Când am revenit cu întrebări asupra relaţiei lui cu Kyo, s-a închis în el şi nu a mai vrut să colaboreze. Şi-a privit handy-ul, mi-a spus că trebuie să plece. S-a ridicat şi a ieşit cu simplitate pe uşă, nu înainte de a-mi face cu ochiul şi a mă întreba dacă vreau să-l însoţesc acasă să-mi arate cum se face o treabă. Am declinat invitaţia cu politeţe, simţind faţă de el o repulsie profundă. A oftat, spunând că aş fi fost o partidă bună, că este absolut convins că sînt talentată. Că el îşi dă seama dacă o femeie este perversă după fund, iar eu sînt foarte perversă şi precis am o pizdă îngustă. Am simţit cum mi se face pielea de găină şi m-a luat ameţeala. Noroc că a ieşit.

(va urma)

0 comentarii

Publicitate

Sus