02.02.2021
L-au găsit săptămâna trecută. Din spatele dulapului masiv pleacă o scară în spirală care duce într-o încăpere mică, în care a îngrămădit de-a lungul anilor obiecte cumpărate din toate locurile îndepărtate în care fusese.
Obişnuia să meargă acolo şi să stea ore în şir retrăind frânturile de viaţă ascunse în spatele obiectelor. Ultima oară a privit ore în şir o mască africană, după care a plecat să viziteze un loc pe care încă nu-l văzuse. Nici măcar mirosul n-a trecut prin uşile masive ale dulapului.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus