05.02.2021
Cum de-am dat eu peste femei aşa nepricepute la bucătărie?, bombăni Soţul tăind ananasul felii, nu cuburi, cum începuse Soţia. Ea se reaşeză la masa de joc, şoptind râzând Cumnatului: Mostră din ce trăiesc zilnic. Mare noroc are cu firea mea.
De n-aş găti eu, mâncam doar iaurt şi pufuleţi, auzi Cumnata, venind înfrigurată de la fumat. Ce-a mai păţit?, spuse îngrijorată. Zice de sor'ta că nu-i bună la bucătărie. Nu-s bună la bucătărie, doar la pat, zâmbi calm Soţia. Corect, rânji Cumnatul, cu ochii pe tabla de joc.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus