06.02.2021
Maşina părea parcată regulamentar. Model vechi de câteva sute de ani. Plină de flyere. Probabil de-asta nici nu-i observase vârsta, deşi patrula seară de seară într-un oraş în care nu se întâmpla nimic. Se simţea poliţist doar când se uita la filme din secolul XX, cu detectivi care chiar aveau cazuri de rezolvat.
Verifică mesajul de la dispecerat. Da, ăla era fostul loc de parcare. Se uită încă o dată şi la numărul maşinii. Nu greşise. Dar trăgea în continuare de timp. Nu dăduse niciodată o amendă unei maşini.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus