06.02.2021
Nu spun că vecinul meu de bloc e bătrân, dar bănuiesc că atunci când ciobanul Bucur a venit aici cu oile, l-a întâmpinat domnul ăsta cu o pălincă. În prima seară trebuie să fi discutat situaţia locurilor de parcare şi au inventat ADP-ul.
S-au schimbat multe lucruri de atunci: au apărut case şi străzi, parcuri şi blocuri, oraşul s-a umplut de maşini. Într-un fel de toast cu statornicia, în fiecare dimineaţă coboară, scoate husa Daciei şi o şterge cu o cârpa: peste 500 de ani, acelaşi roşu intens.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus