11.02.2021
Femeia intră în apartament, îşi aruncă pe jos haina udă, alege un pahar şi îşi toarnă din sticla fumurie. Se aşază pe fotoliul de lângă patul mobil, montat lângă fereastră. Mi-a fost dor de tine. Pentru mâine nu mai am vin. Masca ţi-i bună? Stai confortabil? Cum ţi-a fost astăzi?
De partea cealaltă a străzii, de la fereastra apartamentului de la etajul zece, bătrânul priveşte atent în depărtare. De 8 ani, vecina de vizavi are acelaşi ritual: soarbe încet din pahar şi aranjează cu grijă aşternuturile unui pat gol.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus