15.02.2021
În şcoala generală, cei mai cool colegi erau născuţi în ianuarie. La fiecare aniversare se adunau în cerc şi cântau "Cine-i născut în Ianuarie mai sus, mai sus". În februarie erau născuţi doar ăia naşpa: Doru, mâncăciosul de muci, Ana, tocilara, Victor, băşinosul, şi Ionel, cel născut pe 1 februarie. Aproape de măreţie, dar totuşi atât de departe.
Peste ani, când el presidente Ionel "Juan" a dat o lovitură de stat omorând milioane de concetăţeni, a dat un decret. De acum, ianuarie are 32 de zile.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus