13.02.2021
Şoc şi groază în vagonul restaurant

Comandase pentru ocazia asta o rochie retro, de pe la 1900, ca în epoca în care Orient Express-ul era în mare vogă. Îşi puse rochia lungă cu mâneci bufante şi corsetul care îi sublinia talia, pălăria cu mici pene colorate, pulveriză la gât o aromă fină şi-şi făcu loc printre turiştii în blugi, ocupaţi să-şi facă selfie-uri cu interiorul trenului sau ireproşabilul plating franţuzesc. Se aşeză la masa ei, postă mesajul pe Facebook şi sparse în dinţi pilula răspândind în jur un iz de migdale amare.

Trening Adibas, geantă Dihor, telefon Samsug
(episodul minus 1)

Se uita visătoare cum peisajul curgea pe geam ca o apă iute şi schimbătoare. Îşi aminti îmbrânceala de la îmbarcare şi oftă dezgustată. Ăştia cu fake-urile lor! Cel mai teribil totuşi nu e că îi mint pe ceilalţi când cumpără obiectele dezgustătoare şi nereuşite, ci că se mint pe ei înşişi zi de zi, cu fiecare gest şi fiecare gând pe care îl servesc propriilor suflete. Bine că voi scăpa de lumea asta contrafăcută, îşi spuse, pipăind cu un oftat de uşurare pilulele împăturite cu grijă în batistă.

Un bilet pentru Alaska, vă rog
(episodul minus 2)

Nu mai avem, s-au dat toate imediat ce au fost puse în vânzare, dar avem la Orient Express. Dacă doriţi vă pot rezerva imediat. Aş fi vrut undeva la frig, zicea, oh, cât aş vrea să lunec încet şi rece în somnul dulce de îngheţ. Calm şi alb, să mă aştern cu zăpada. Deh, mofturi poetice, o conving eu să-şi încerce sinuciderea exotic pe drumul Stambulului, poate soarele îi bagă minţile în cap, dacă nu eu, cu verigheta. Ah, să nu uit să sun la bijutier. Şi la cofetărie, pentru drajeurile de migdale.

Un priveghi de neuitat
(episodul 4 - the end)

Ce s-a întâmplat, unde sunt, şopti buimacă şi-şi puse mâna streaşină la ochi. Era întinsă pe pat îmbrăcată cu rochia albă de epocă în care lăsase scris că vrea să fie înmormântată, iar în jurul patului toată familia cu ochii roşii. El, înlăcrimat, îi strângea mâna pe care pusese un inel de logodnă şi verigheta. În zare pe geam, apa orbitoare a Bosforului clipocea cărări pentru navigatori. Ah, ce dezamăgire, ştiam eu că pastilele alea erau o făcătură aromată, dar şi somnifere am luat prea puţine.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.). Mai multe texte din această serie în rubrica dedicată aici.

0 comentarii

Publicitate

Sus