17.02.2021
Cifra mea norocoasă este 8. Unde mă pieptăna mama 8 minute pe ceas în fiecare seară, chiar şi în seara în care a murit cu pieptenele în mână.
De 8 ori verific aragazul înainte să plec de acasă. De 8 ori sting şi aprind orice întrerupător. De 8 ori închid şi deschid maşina înainte să mă urc la volan. De 8 ori bat în orice uşă. De 8 ori fac un sens giratoriu. 8 alarme îmi pun pe telefon. 8 duşuri fac pe zi. 8 minute i-au trebuit doctorului ca să-mi pună diagnosticul de tulburare obsesiv-compulsivă.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus