20.02.2021
O margine înţepenită a Siberiei. Noapte albăstruie, încălzită din loc în loc de raze portocalii căzute pe pământ din vârful stâlpilor. Vâjâia pătrunzător. Oamenii erau încotoşmăniţi, arătau ca nişte sfere blănoase. Ce părea o femeie, se agăţă de ce părea băiatul ei. Vocile crăpau de ger până ajungeau la urechi, dar câteva cuvinte au răzbit:
Plec, mamă. Nu sunt cine vrea tata. Nu pot rămâne. M-am născut aici, dar nu mă aflu aici. E doar zăpadă şi frig. Nu plânge. O să-ţi scriu imediat ce ajung în Alaska.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus