20.02.2021
Ce să faci mă în Alaska? Tu nu te uiţi la tine cum eşti? Mori de frig când bate vântu' vara. Ai treij' de kile ud. În Alaska tre' să fii gras, că e frig şi şunca ţine de cald. Off, amarule. Pleacă el în Alaska, să mâne la câini că nu-i mai ajung caii din ogradă.
Şi Gică a plecat. Nu din ambiţie, ci ca să n-o mai audă pe mă-sa. Şi-a ajuns cineva. Primul român care a câştigat Iditarod, faimoasa cursă de sănii trase de câini. Văzându-l la ştiri, mă-sa pufneşte: Încheie-te mă la geacă, că te râd şi câinii.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus