22.02.2021
Toţi băieţii din sat s-au adunat la disco-bar. Curgeau acolo ţuica şi veninul ca Niagara. Deasupra lor se ridica fum gros de la Carpaţi şi de la creierele supraîncălzite. Io dacă îl prind pe ăsta, îi rup picioarele. Io zic să-l urmărim şi să-i dăm o lecţie. Cine pula mea se crede?
Motivul urii era de înţeles. Băiatul de la oraş avea ceva la care ei doar visau, ceva care îl făcea special şi atractiv, ceva care îi dădea strălucirea unui diamant în noroi. Băiatul de la oraş avea şlapi originali.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus