23.02.2021
Băi, fix azi s-au gândit ăştia să mă trimită în delegaţie. Şi cu trenu'. Unde văd eu meciul? O să fiu în tren. Nu pot să ratez meciul de cupă.
Sunt in tren. În vagonul 1, care e undeva la mijlocul trenului, logic. Întreb timid controlorul dacă au televizor în vagonul restaurant. Victorie, au televizor. Plec spre vagonul restaurant. E primul vagon de lângă locomotivă. Ajung. La TV, un film turcesc. Comand o bere şi rog ospătarul să caute meciul. 20 de perechi de ochi se întorc spre mine şi mă privesc cu ură.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În 2021, grupul are 3.000 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus