06.04.2021
Înainte să vizitez Roma o cunoşteam din La dolce vita, din Roma, oraş deschis, Vacanţă la Roma sau din Dublu delict. Îmi plăceau paparazzi ce se învârteau în jurul lui Marcello Mastroianni într-o viaţă de noapte la fel de vie ca cea de zi, am vizitat-o pe scuter cu Audrey Hepburn.

Dar cel mai mult îmi plac cafenelele Romei, agitaţia de la colazione când iei pe fugă un espresso şi ceva dulce sau trândăveala de mai târziu cu un cappuccino şi un sandwich cu prosciutto. Îmi place zgomotul ceşcuţelor ciocnite, tonul ridicat al conversaţiilor de zici că se ceartă tot timpul, patiseriile dulci din care vrei să guşti din fiecare. Şi bineînţeles mirosul îmbătător de cafea... şi mâine m-aş muta la Roma.

Fotografie de stradă în stare pură, aceasta este atmosfera din cafenelele Romei. Tineri, bătrâni, preoţi, studenţi şi o droaie de turişti... Nu ţin minte să fi văzut vreo cafenea din Roma goală, indiferent de oră. Poţi vizita chiar şi magazine dedicate Nesspresso sau Ily sau Lavazza. Interesant este concursul de design Illy dedicat ceşcuţelor de cafea în care singurul element ce trebuie respectat este toarta rotundă.

Ca tehnica foto în vizitele la Roma am folosit Olympus E-P3 cu obiectiv de 17 mm (echivalent 34 mm), Nikon Coolpix A cu senzor APSC cu obiectiv echivalent 28 mm şi un Canon 6D cu 40 mm. Roma este un oraş prietenos cu fotografii şi foarte fotogenic. De abia aştept să treacă pandemia ca să-l revăd!

Dar hai să dăm o raită vizuală prin cafenele, aşa înainte de cafeaua adevărată băută în Bucureştiul nostru drag sau unde om fi acum.





































0 comentarii

Publicitate

Sus