30.04.2021
Tanti Mărioara se învârte, se suceşte, trage toată plapuma de pe nenea Aurel. Bolboroseşte ceva, ţoncăne ca un bebeluş alăptat. Se răsuceşte şi-i frige o palmă cât toate zilele. Mărioaro, eşti nebună? Trezeşte-temă-nvineţeşti tot. Vezi că-s schimbu' 1, iar plec praf de obosit. Fiţ-ar filmele de râs.
Mărioara se ridică-n fund, transpirată. Aurică, visam că suntem la restaurant şi-am comandat fructe de mare. Scăpam bunătate de platouaş din mână. Tu Mărie, culcă-te la loc şi comandă ceva mai ieftin.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2021, grupul are 5.600 de membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exerciţiu de flash fiction a cărui temă se schimbă aproape în fiecare zi. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus