30.08.2005

Status-ul. Acest erou salvator al zilelor petrecute în
birouri înghesuite, împreună cu prieteni
care comizerează prin intermediul programelor de chat
.

Dimineaţa, cu ceaşca de cafea în faţa ochilor încercănaţi după noaptea petrecută în club, ne revedem pe messenger. Fiecare la job-ul lui, facem semne disperate din ferestre virtuale de chat ce formează un conglomerat de branule prin care curge energizant.

După o sesiune de clubbing ca cea încheiată acum patru ore, status-urile sînt dezastruoase: tandem_nociv zice: "Voi amîna mai tîrziu. Acum mă doare capul". Cred şi eu, la cît a ţopăit azi noapte... joy_of_trance consideră că merită "Premiul Herder pentru fizic(ă)", iar crazy_doberman se face că are idei: "Life is what happens to you while you are making other plans". (N-a fost în club cu noi, de-asta are status-ul ăsta filosofard.) fancy_hegel se crede "Delicat, spiritual şi special, ca-ntotdeauna". Brrr. Niciodată nu mi-a plăcut de el. Un încrezut. Să-l ştergem din lista de contacte, mai ales că nu-şi schimbă status-ul niciodată. Cît despre catzen_tzungen... e de-a dreptul în pană de bon mots. Şi-a pus la status "Ego sum qui sum". Nouă, prietenilor ei, nu ne place ideea. O bombardăm cu reproşuri la adresa unui status atît de neinspirat, mai ales că ieri a afişat "Divide et impera" toată ziua. Ea, care avea idei atît de bune... Să-i spună cineva soluţia de avarie: se ia status-ul şi se înlocuieşte orice text din el cu "Supercallifragilisticexpialidotious". Asta de obicei inspiră persoanele deprimate. Iar fata asta e în depresii, trebuie salvată. O schimbare de status i-ar face bine, pentru că status-ul te ajută să te exprimi, să-ţi ordonezi interiorul, să-ţi defineşti starea şi s-o comunici. Te poţi folosi de el şi ca să te bine-dispui. Iar dacă nu ţi-e bine, status-ul tău poate comunica lucrul ăsta prietenilor, deşi s-ar putea să nu te bage nimeni în seamă, pentru că secţiunea de status e locul unde poţi scrie ce vrei tu fără să fii luat prea în serios. lola_kundera, de exemplu, a avut o perioadă de status-uri absurdiste: "Albrecht Dürer se plimbă cu Porky the Pig prin Central Park", "The butler did it", "I'm having amnesia and déjà vu at the same time: I think I have forgotten this before!", "Întotdeauna termin lucrurile pe care le înc..."...

Şi ar mai fi cîteva, dar uite că sage_noodle is now online. Să vedem ce status are azi... Houston, avem o problemă. Statusul acestei persoane iese din limitele bunului simţ: omul are ceva cu însuşi status-ul. A mai încercat o dată să se atingă de subiect şi l-am ignorat cu toţii. Noi, prietenii lui cu underscore în nume, am refuzat să mai vorbim cu el pînă i-a venit mintea la cap. Există totuşi, subiecte tabu într-un status. Subiectul interzis numărul unu este status-ul însuşi. Şi asta e a doua oară cînd sage_noodle depăşeşte limita. Prima dată a scris la status "Prea multe de spus ca să încapă într-un status", iar azi a dat-o pe engleză: "No electrons were harmed while creating this status". Să-l ignorăm, aşadar. Iar se atinge de subiecte sensibile.

A intrat şi altcineva_remix. Aşteptăm status-ul... hm. Un citat. În ultima vreme a făcut o pasiune pentru citate. Iar azi e setat pe critica social-politică: "The French don't even have a word for entrepreneur. - G. W. Bush". De fapt, altcineva_remix a avut întotdeauna status-uri cinice. Primul a fost "S-a demonstrat statistic că văduvele trăiesc mai mult decît soţii lor". Şi în momentele de răutate golănească, afişează cu nonşalanţă un status a cărui recurenţă ne îngrijorează pe toţi: "Spune ceva pentru care să-ţi pară rău. Ador să mi se ceară scuze".

Din teancul de status-uri văzute şi discutate în fiecare zi cu grupul de prieteni "underscore", mi-a plăcut foarte mult unul pe care l-a afişat chiar acum inter_zise, o fată simpatică pe care n-am mai văzut-o de mult timp în realitatea reală şi care s-a logat azi mai tîrziu decît de obicei. O vreme a folosit doar mesaje cu tentă antropologică: "To err is human, to moo - bovine", "How can a woman be expected to be happy with a man who insists on treating her as if she were a perfectly normal human being? - Oscar Wilde", sau "I like to wake up each morning feeling a new man - Jean Harlow". Azi se pare însă că inter_zise are cu-adevărat ceva de comunicat. Dacă ea spune "Barbie nu mai locuieşte aici"... atunci sigur există un motiv pentru un status atît de tranşant. Să vedem ce vrea cu mesajul ăsta categoric:

toxic_cinnamon_insurgent: bună dimineaţa:D
inter_zise: salutare. ce faci, am auzit că te-a muşcat un cîine.
toxic_cinnamon_insurgent: da, dar îmi trece. care-i faza cu Barbie? e un status care mă intrigă...
inter_zise: aaa...:p păi nu văd de ce te-ar intriga.
toxic_cinnamon_insurgent: ce să-nţeleg din el? Că nu mai locuieşti acolo? Sau că te maturizezi or stuff? Sau te-ai făcut rea? Sau ai început şi tu să gîndeşti... şi nu mai vrei să fii privită ca o Barbie girl?:)
inter_zise: nu. Pur şi simplu am considerat că sună bine ca status - dovadă că n-am început să gîndesc - cel puţin nu cum trebuie. Dincolo de asta, mai e şi adevărat. Barbie a locuit aici la mine, dar am dat-o afară. M-am săturat de plastic dolls.
toxic_cinnamon_insurgent: Hehe... băi Barbie, ce-o să faci? Unde-o să te duci dacă ai fost trimisă la plimbare?
inter_zise: Dă-o-ncolo. Să plece. Am verificat pe www.barbie.com înainte s-o dau afară. Are bani la greu şi oricum e vaca sacră a culturii occidentale (asta am citit pe www.distortedbarbie.com). E o parte din mine care nu-mi e necesară deocamdată, aşa că m-am dispensat de ea.
toxic_cinnamon_insurgent: aha... am înţeles.

toxic_cinnamon_insurgent's status is now 'Idle'

inter_zise: auzi... acum am văzut ceva... şi cred că am făcut o mare tîmpenie că i-am spus lu' Barbie să nu mai vină acasă. Ştii ce-a făcut?:((
toxic_cinnamon_insurgent: nu...
inter_zise: Uite-aici http://www.theculture.net/barbie/
toxic_cinnamon_insurgent: aha. Am văzut. nu cred că ai de ce să te simţi vinovată. A fost opţiunea ei.

inter_zise's status is now 'Adios Barbie'

inter_zise: mda... de fapt oricum ar fi făcut-o. Era foarte deprimată în ultima vreme. Bine... îmi pare rău de ea. Mă duc şi eu să mai fac ceva în Excel.
toxic_cinnamon_insurgent: ok. bye.

Hm. Ar mai fi de aşteptat să intre şi helga_la_mare. E maestră la status-uri. Dar nu. O păstrez pe helga_ pentru mîine, cînd status-ul meu va fi "Păstraţi un moment de reculegere pentru Barbie" şi ea mă va întreba care-i faza. Şi acum, log off.

0 comentarii

Publicitate

Sus