27.09.2021
Asia mea, decembrie 2020
Sunt în Ţara surâsului, într-un fel de paradis low cost, în Pattaya, o staţiune controversată, subversivă, pestriţă, specializată în distracţie şi viaţă de noapte. Mă plimb pe "uliţa principală a satului", pe Walking Street, care e o foarte agitată arteră pietonală, ajungând şi eu la constatarea uimită a lui Socrate: "Uite câte lucruri de care nu am nevoie sunt pe lumea aceasta!" Peste tot, din difuzoare plasate strategic, se revarsă isteric un amestec de muzici demenţiale. Neoanele clipesc strident în ritmul başilor.

 

Atmosfera e învăluită în fum şi praf. Porci la proţap sau decapitaţi, cu râturile rânjite; grătare imense, pline cu felurite vietăţi înfipte în ţepuşe; acvarii cu languste care îşi mişcă lent antenele; nesfârşite tarabe cu materiale ţipătoare lângă mătăsuri de un rafinament uimitor; sute de îngeri thailandezi din cârpă şi paiete, care se leagănă şi sclipesc stroboscopic; baloane, pluşuri "drăgălaşe", măşti, coliere, bijuterii din aur, bijuterii etno, bijuterii din plastic, dragoni din plastic, papuci din plastic, tarabe şi magazine, sute de tarabe şi de magazine şi, cele mai vizibile, mii de fete, sex workers, gata să-şi ofere serviciile primului venit.


Chiar dacă te plimbi de mână cu partenerul tău, în orice moment te poţi trezi cu o thailandeză superbă, care îl trage cu forţa de lângă tine şi îi gângureşte promiţător-lasciv în ureche: "ping-pong pussy, ping-pong pussy". Dar acestui subiect îi voi consacra ulterior o postare integrală. Aşadar, în afară de mare, plajă şi shopping, mai e şi altceva de făcut în Pattaya? Se poate ieşi din acest "infern"? Da, se poate.


Aveţi mai multe opţiuni: să mergeţi într-o zonă liniştită, la Jontiem sau în satul lui Buddha şi să uitaţi de toate, scăpând pentru câteva momente de oraşul descreierat. Să urcaţi pe colina Iluminatului şi să eliberaţi contra cost, dar tot se pune:) canarii închişi în colivii. După efectuarea acestui ritual budist care se spune că duce la purificarea karmei şi aduce noroc, nu vă mai rămâne decât să vă afundaţi liniştiţi în meditaţie, întorcându-vă spre grăuntele de divinitate din interiorul dumneavoastră. Am exagerat? Nu vi se potriveşte? Atunci puteţi face o plimbare "utilă" printr-o piaţă tipic thailandeză, cum e cea de la Tu Kom, o adevărată incursiune în Thailanda profundă.




Cu această ocazie veţi vedea cum se prepară mâncărurile tradiţionale, cum se gătesc şerpii, lăcustele şi coropişniţele, cum se toarnă condimente ucigătoare peste mango sau papaya.




Veţi putea afla preţul real al peştelui, al fructelor de mare şi al altor produse "en vogue" în Pattaya... (şerpi, lăcuste, broaşte, gândaci şi nu numai, depinde de cât timp dispuneţi pentru a căuta).




Ar merita să treceţi pe agenda dumneavoastră şi o vizită în colonia de "femei girafe" sau de "gâturi lungi" din tribul Karen, o minoritate tibetano-birmaneză, relocată în Thailanda.

 

 

În această cheie exotică se încheie a doua parte a călătoriei mele în Pattaya. În următoarele postări, alte laturi ale aceste staţiuni incredibile, o vizită în Thailanda profundă, apoi un weekend în capitală şi o incursiune în lumea pierdută a miticului regat thailandez Ayuttya.

0 comentarii

Publicitate

Sus