15.10.2021
Am sperat ca o proastă că mă vei lua de nevastă. Cinci ani te-am iubit ca o nebună. Nu mai pot. Te rog să nu mă mai cauţi niciodată. Stop joc. După ultimul punct, am fugit la el în bloc şi am aruncat scrisoarea în cutia lui poştală. Seara târziu, a apărut la uşa mea cu un buchet de flori. I-am sărit în braţe fericită, implorându-l să nu mai plece niciodată. L-am rugat să rupă scrisoarea. Ce scrisoare?, m-a întrebat. Se pare că am aruncat hârtia în cutia greşită. Acum vecinii lui sunt în divorţ.


Ficţiuni Reale este un proiect colectiv, iniţiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariţiei unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficţiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2021, grupul are 7.275 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu şi Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Poate că acest text
    Cornelia Topală, 15.10.2021, 15:09

    ar fi fost mult mai reușit dacă lipsea ultima propoziție. M-am întrebat de ce nu v-ați dus să lămuriți situația și i-ați lăsat pe oamenii aceia să ajungă la divorț.

Publicitate

Sus