22.11.2021
Asia mea, decembrie 2016
Pattaya geme de cupluri fericite. Ele sunt tinere şi mai puţin tinere thailandeze. Ei sunt de toate culorile, vârstele, continentele, nivelurile de educaţie, provenienţele sociale. Toţi şi-au cumpărat câte o femeie. Ea le e livrată la pachet, cu tot cu fericirea.

În Thailanda, fericirea se vinde în calupuri mari şi la preţuri mici. Bărbaţii din întreaga lume vin aici pentru tinerele thailandeze. Compania lor poate fi negociată cu ora, cu săptămâna şi chiar cu luna.


Fetele îşi ţin partenerii de mână (foarte strâns) şi la restaurant le dau mâncarea în gură. Bărbaţii sunt mulţumiţi. Unii chiar şi-au lăsat familiile, casele, joburile, oraşele supercivilizate şi curate, dar "reci", şi au ales să trăiască aici. Asta după ce au încercat să facă turism sexual în Africa, în Europa de Est sau în bordelurile din Amsterdam. (Raportul calitate-preţ e net superior în Thailanda. Unde mai pui ca iarna e ca vara, fructele de mare au încă preţuri accesibile, la fel şi apartamentele, în fine, poţi să te bucuri de o înaltă calitate a vieţii cu un buget modic.)

Cam toţi detestă femeia modernă din Europa sau America (în competiţie acerbă cu bărbatul), care, nu obosesc ei să sublinieze, şi-a pierdut feminitatea şi docilitatea. De fapt, Femeia e aici, în Asia de Sud-Est, femeia adevărată, cea care cere puţin şi oferă mult.


Deşi prostituţia este ilegală în această ţară, astăzi Pattaya e celebră mai ales pentru spectacolele erotice şi viaţa de noapte. În 1957 erau aproximativ 20,000 de prostituate în Thailanda. În 1964, după ce Statele Unite instalaseră aici 7 baze militare, numărul acestora s-a triplat şi de atunci tot creşte... ajungând în 2001, conform estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la 200.000. În 2004, într-unul dintre cotidianele de limba engleză care a preluat declaraţia lui Nitet Tinnakul, profesor doctor la universitatea Chulalongkorn, s-a vehiculat cifra de 3 milioane de oameni implicaţi în industria sexului. Sunt şi voci care afirmă că numărul real este dublu. Venituri anuale depăşesc 7 miliarde de dolari, 10 la sută din produsul intern brut al ţării.

Turismul sexual e din ce în ce mai diversificat. De câţiva ani, prostituate din întreaga lume, în special caucaziene blonde şi înalte au început să se mute la Pattaya iar aşa numitul Boys Town e într-o efervescenţă continuă. Există şi o categorie aparte - "lady man", travestiţii care şi-au pus implanturi mamare dar care încă nu şi-au operat organul sexual.


Prostituţia e o afacere rentabilă care practic a relansat economia acestei ţări. Turismul este în continuă creştere, în ciuda tsunami-urilor, loviturilor de stat şi atentatelor cu bombă. Agenţiile folosesc toate stereotipurile posibile pentru a-i atrage pe clienţi. Fetele sunt descrise ca fiind exotice, disponibile, cuminţi, dulci şi înzestrate de la natură cu un simţ sexual excepţional... maestre ale amorului. Există şi anunţuri de genul: Pattaya, ultimul lor de pe Terra unde poţi să faci dragoste cu două virgine la preţul unui plin de benzină.

Despre agresiunile la care sunt supuse prostituatele, îmbolnăvirile cu HIV, sinuciderile, furturile de bani nimeni nu suflă o vorbă... La ce bun?

0 comentarii

Publicitate

Sus