07.12.2021
Se spune că timpul aranjează lucrurile. Poate că așa și este, fiindcă acum, după ce a trecut atâta vreme, privesc într-adevăr cu alți ochi, mai îngăduitori, evenimentele de atunci. Nu-i mai puțin adevărat că sunt și frământat de un amestec de gânduri care nu-mi dau pace, și care mă împiedică să mă liniștesc. Între timp am mai pierdut din certitudini, lucruri care-mi păreau clare pe vremuri și-au mai estompat conturul, iar altele neclare s-au mai limpezit. Am început chiar să-mi pun întrebări pe care înainte nu mi le-aș fi pus.

Conexiunea mea cu Rada s-a păstrat, în ciuda faptului că ea nu mai e. Îmi dau seama de asta când fac multe lucruri obișnuite prin casă, dar cel mai mult când ascult muzica noastră preferată, Michel Sardou, Pink Floyd. Atunci mi se strânge dureros pieptul, și inima îmi bate cu putere. Îmi revin în amintire nopțile petrecute ascultând muzică cu ea. Fumam, beam, și ascultam muzică în doi.

Oare ce-a mai ascultat după ce ne-am despărțit?

Am fi putut oare continua să viețuim împreună? Iată o întrebare căreia nu cred că-i voi putea găsi vreodată răspuns. Ascult When I'm Sixty-Four a Beatles-ilor, și simt un nod în gât.

(București, decembrie 2021)

0 comentarii

Publicitate

Sus