14.12.2021
Trecuse ceva timp fără să lămurim prea bine ce este între noi. Aș fi putut renunța, dar era un nu-știu-ce care nu mă lăsa. Am așteptat așadar nerăbdător urmarea, deși filmul părea să se fi sfârșit.

Pătrunsesem cu greu în cercul Radei, după care începusem să ne întâlnim, mai întâi ocazional, în grup, în oraș, apoi doar noi, la mine acasă, din ce în ce mai des. O pierdusem însă brusc de pe radar tocmai când crezusem că lucrurile progresează. Nici o veste de la ea timp de mai multe luni.

La scurt timp după ce m-a sunat, la începutul toamnei, ne-am reluat tabieturile exact de unde le lăsaserăm, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Mă vizita, stăteam de vorbă, ascultam muzică, beam și fumam. Fumam și beam. Despre ce-a făcut peste vară, nici o vorbă. Era ceva ce voia să uite.

Îmi povestea în schimb amintiri mai vechi, despre bărbați care au vrut s-o violeze, "mi-au pus cuțitul la gât, dar am reușit să scap", sau cum o sfătuise o prostituată "să nu-i faci sex oral unui bărbat cu care vrei să trăiești, pentru că pe urmă n-o să mai vrea decât așa".

Eu, care la douăzeci și cinci de ani nu-mi pierdusem încă virginitatea, ascultam uimit aceste experiențe extreme, care contrastau cu pudoarea și reținerea ei. Dar îmi spuneam că e normal să facă parte din panoplia unei zeițe a dragostei, ca Rada. La înălțimea căreia îmi propuneam să mă ridic.

Și am avut ocazia să o fac, dar altfel decât m-aș fi așteptat.

(București, decembrie 2021)

0 comentarii

Publicitate

Sus