31.01.2022
Răsfiră degetele și simți firele subțiri. Se ridică atent să nu-i trezească pe ceilalți și coborî în fundul peșterii. Lovi piatra de zidul dur. Apropie firele și iasca se aprinse imediat de la primele scântei. Lumina din palmă urcă pe braț până-n creștet, îi lumină chipul o secundă, apoi se prăvăli până-n tălpi. Cenușa alunecă printre degete dar zâmbetul stărui.
Aici, sunt scheletele primilor humanoizi, explică ghidul, iar aici în fundul peșterii, par a fi urmele unui animal ținut în captivitate.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2022, grupul are 7.830 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu și Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus