23.06.2006
Italia - Cehia 2-0
Ghana - USA 2-0
Brazilia - Japonia 4-1
Australia - Croaţia 2-2


Mondialul nu ne-a ferit de momentul cel mai crunt al istoriei sale, o seară în care sistemul de valori i-a fost violat brutal şi astfel zdruncinat iremediabil în temeliile justiţiei sale. Un englez cretin, Graham Poll, arbitru rotofei şi zîmbăreţ, a făcut praf poate cel mai frumos meci de pînă acum al turneului final german. Australia - Croaţia a fost prima finală, una dintre cele două urmînd să rămînă cu lacrimile la final.

Guus Hiddink s-a trezit primul să-şi dinamiteze echipa, scoţîndu-l din poartă pe Schwartzer, nu se ştie de ce, şi trimiţînd în locul său un lungan de 2,02 metri, Kalac, o aberaţie cu mănuşi, de mi-a stat inima la fiecare şut spre poarta lui. Asta pentru că ţin cu Australia. De aici a început meciul, din chiar minutul 2, cînd Srna a trimis o liberă pe lîngă mîna pălugii şi era deja 1-0. Mister Poll s-a dat în stambă prima oară cam după un sfert de oră, cînd s-a făcut că plouă după ce Simunic l-a placat în careu pe Viduka, precum la rugby. Se va dovedi pînă la final că Simunic avea să fie omul cel mai iertat de Poll, de soartă şi de galbene.

Australienii au egalat din penalty, apoi a venit a doua repriză, cînd Kalac a scăpat mingea în poartă printre mîini, ca un fraier, şi s-a făcut 2-1. Hiddink a riscat atunci totul şi cu 20 de minute înainte de final avea pe teren şase jucători ultra-ofensivi. Ataca zona periculoasă croată cu toată echipa. Un fundaş al europenilor a respins cu mîna din careu, englezul cu fluier a dictat corner. Apoi a egalat Kewell, dar din off-side. Înainte de gol însă, Simunic, omul nostru, a primit un galben. După gol, încă unul. Normal, trebuia roşu. Dar Poll nimic, nici o reacţie. Simunic s-a făcut şi el că plouă, continuînd să joace. Ultimul minut, ultima fază, gol Australia. Poll fluieră ceva ce numai el a văzut, anulează eronat golul, Simunic urlă la el ceva, galben, şi roşu. În sfîrşit! E drept, abia la al treilea galben. Şi asta a fost tot. Australia e în optimi, sper că Graham Poll e acasă.

Acum, despre unul gras. Japonia a deschis scorul împotriva Braziliei făcîndu-l pe Zico, fostul Pele alb, acum pe banca niponilor, să sară ca pe arcuri. Brazilienii, calmi, zîmbitori şi puşi pe şotii. Ronaldo, grasul, hulitul, înjuratul, arătatul cu degetul, a pus capul pentru 1-1 şi a rîs cu poftă. Golul de 4-1, înscris tot de el, a fost capodoperă. Şi grasul a închis definitiv gura oricui.

În rest, Cehia e eliminată pentru că nu poate respira fără Jan Koller, iar Ghana e în optimi în numele unei Africi frumoase foc la acest mondial, dar, ca toate fetele frumoase, parcă oleacă lipsită de noroc.

0 comentarii

Publicitate

Sus