24.06.2006
Spania - Arabia Saudită 1-0
Ucraina - Tunisia 1-0
Franţa - Togo 2-0
Elveţia - Coreea de Sud 2-0


Grupele s-au terminat previzibil, chiar şi victoria Franţei fiind doar o formalitate pînă la urmă, chit că a fost chinuită şi neconvingătoare totuşi. Spania, adversara din optimi, a arătat o disponibilitate curajoasă în primele două meciuri, pentru că cel de azi, cu saudiţii, a fost o lungă aşteptare la soare. Pînă la urmă, singura surpriză coerentă a zilei e Elveţia, calificată în optimi fără să fi primit vreun gol, unica echipă a turneului cu această performanţă. Senderos, la numai 22 de ani, mi se pare cel mai consistent stopper al turneului, în nebunia lui de a-şi sparge nasul pentru a marca un gol, apoi luptîndu-se ca un dement şi dislocîndu-şi umărul din prea mult entuziasm şi prea puţină experienţă. Deşi e nesărată pe alocuri, echipa simpaticului Kobi Kuhn respiră solid şi mai ales încrezător pe fiecare metru pătrat de teren.

Acum, despre Franţa. Problema mea legată de cocoşi e că joacă optimi contra Spaniei. Tradiţia spune că ibericii adună generaţii drăguţe la mondial, dar n-au suflu pentru că n-au educaţie. Francezii au o istorie consistentă a dramelor în fazele superioare, indiferent cît de inconsistenţi au fost pe teren. Ce mă mai sperie la ei e prospeţimea unui Ribery sau a unui Malouda, precum şi imprevizibilul ucigaş al lui Henry. Domeneq e clar un imbecil, dar nu ştiu cît va mai conta el de acum încolo. Spaniolii au defilat în grupă şi din nefericire au picat tocmai cu francezii. Iar aceştia se comportă precum un animal rănit, care muşcă oricînd, oricum, din oricine. Un pericol public pe care-l suport cu greutate, fiindu-mi total antipatici aceşti les blues care se agaţă continuu de orice.

Ucraina e un uriaş semn de întrebare şi ne-am trezit astfel cu o optime contra Elveţiei, ceea ce înseamnă că vom avea o sfert finalistă seacă şi total necunoscută. Şi cînd mă gîndesc la faptul că ucrainienii au început mondialul cu un 0-4 dureros împotriva Spaniei.

Aşadar, gata grupele. Totul e bătut în cuie şi de mîine orice greşeală se plăteşte definitiv. Nu mai există drept la recurs şi vom sta cu sufletul la gură pentru ai noştri. Mi-e clar că ţin cu Argentina, Brazilia, Spania, Ghana şi Australia, dar cum naiba să-mi aleg favoriţi la Germania - Suedia sau la Elveţia - Ucraina?

0 comentarii

Publicitate

Sus