02.07.2002
În toamnă, regizorul Radu Afrim montează Café del Sol, în continuarea spectacolului Ocean Café, care a cîştigat în 2001 premiul pentru Cea mai bună regie la Festivalul de Teatru Lausanne.

Dacă Ocean Cafe avea ca subiect o femeie îndrăgostită, Cafe del sol va fi despre un bărbat îndrăgostit, în situaţii extreme.

Regizorul ar vrea ca în loc de litera "o" din "sol" să fie tipărit semnul sexualităţii masculine, aşa cum la Ocean Cafe era cel al sexualităţii feminine. Proiectul colectiv este unul de tip work-in-progress, iar pentru realizarea lui, regizorul va selecta lucrările mai multor dramaturgi tineri, cu sau fără diplomă.

"Autorii vor trebui să scrie pînă în cinci pagini - monolog, dialog, acţiune fără cuvinte, scurt scenariu, dar nu poeme - cu unitate de spaţiu, pentru a-mi fi mie mai uşor cînd lipesc scenele. Totul se va întîmpla într-un café. M-ar interesa sincer nume necunoscute de autori deschişi la forme (post)moderne de text. De fapt, work-in-progress-ul va decurge pe e-mail, pînă la sfîrşitul lunii august 2002", spune Afrim.

Cei interesaţi pot trimite textele la adresa [email protected], pînă la data de 7 septembrie 2002.

0 comentarii

Publicitate

Sus