12.04.2023
Cobor încet treptele bibliotecii. Îl văd: gușat, parfumat din belșug, cu un costum scump și mult prea strâmt. Îmi zice: Ce faci, bossulică. tot cu cititul? Ține de foame asta? Eu n-am mai avut chef de școală, ăl bătrân e jupân în județ, avem afaceri mari. Hai, că mă grăbesc, am o combinație. Îmi arată, cu un gest neglijent, o mașină neagră și lungă. Un tip mare așteaptă lângă ea. Te pup, vorbim. Zâmbesc. Nu am apucat să zic nimic. A zis el. Îmi închei geaca subțire. Am o carte în mână. Poezii, de Marin Sorescu.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În aprilie 2023, grupul are 11.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

2 comentarii

  • Hmmmmm.....
    Mika, 18.04.2023, 16:33

    Ce bine era să fie ficțiune! Din păcate este imaginea mai mult decât reală, multiplicată a vieții noastre de zi cu zi. Bietul Marin Sorescu și alții asemenea lui.......

    • RE: Hmmmmm.....
      Nic, 21.04.2023, 21:05

      Da, așa e, din păcate!

Publicitate

Sus