Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Sinopsisuri  Sageata  Cutia cu teatru

Argument


Redacţia LiterNet

03.01.2007
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Multe piese de teatru rămân în anonimat, uitate printre hârţoagele de pe masă, fără a apuca să ajungă sub lumina reflectoarelor. Sunt scrise ori traduse, dar nu au ajuns în mâna unui regizor. Au fost rostite cândva, într-o sală de teatru, dar n-au avut şansa de a ajunge şi sub alţi ochi, de a prinde o nouă formă, de a inspira alt regizor şi alţi actori, de a fi aplaudate de alte mâini.

E o lipsă de comunicare sau de vizibilitate în teatrul românesc, dar ea poate fi remediată. Iar primul pas îţi aparţine ţie, dramaturgule sau traducătorule de teatru! Trimite-ne piesa pe care ai scris-o sau ai tradus-o! N-o să-ţi montăm noi piesa, dar o să îi postăm rezumatul pe LiterNet, pentru a fi văzut de oricine caută un text pe care să îl monteze. Vrem să fim canalul de comunicare între dramaturgi şi traducători, pe de o parte, şi regizori şi directori de teatru, de cealaltă.

Regizorii nu pot face nimic fără text, iar textul dramatic rămâne cuvânt fără vlagă cât nu e aplaudat din sală. LiterNet va fi canalul de comunicare, mesagerul. Proiectul Cutia de teatru pe care îl lansăm azi creează ocazii. Intermediază relaţii fericite. E o mână întinsă celor care cred în piesele lor şi vor să-şi vadă personajele trăind sub ochii publicului, nu doar presate între foi de hârtie, e o invitaţie lansată celor care dau viaţă măştilor şi cuvintelor.

Piesele, odată ajunse la noi, vor fi prezentate cititorilor ca rezumat, însoţite de câteva detalii tehnice. Dacă dramaturgul doreşte, vom adăuga şi o parte din text, pentru a se vedea şi cum sună replicile piesei. Regizorii care vor să monteze un text ne vor scrie indicând textul care îi interesează şi noi vom trimite mesajul lor dramaturgilor sau traducătorilor care ni l-au propus. Cititorii care doresc să comenteze aceste texte sunt invitaţi să ne scrie, comentariile interesante urmând să apară şi pe LiterNet.

LiterNet porneşte într-o cursă lungă, oferă şi cere, în acelaşi timp, participarea autorilor dramatici şi a traducătorilor şi solicită interesul regizorilor, directorilor de teatru şi actorilor. În definitiv, beneficiarul acestei colaborări va fi publicul.

 Cum propuneţi texte aflaţi aici.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

ARHIVA RUBRICII

Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Pe mâine, Mihaela Iancu (4.5/5 - 13 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro YouTube - o fată nebună, Viorel Cojanu (4.3/5 - 12 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Blackout, Mugur Grosu (4.8/5 - 8 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro A.K.A. Also known as, Raluca Sas-Marinescu (2.7/5 - 9 voturi)
Sageata Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro Veronica nu se hotărăşte, Andreea Chindriş, Alexa Băcanu (4.9/5 - 7 voturi)
Sageata Toate articolele din această rubrică


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer