25.06.2023
Fotograf.
Creator de gânduri și de drumuri.
Un om cu o energie formidabilă.
Cu o viață formidabilă.
A avut norocul ca, după ce a absolvit liceul de cinematografie și de fotografie, să ajungă la Studioul Union, de lângă Sala Palatului din București.
Unul dintre cele mai bune studiouri fotografice din țară - câte povești rămân acum nespuse și neștiute.
Un om de o cultură fenomenală, un prieten excepțional, un camarad de drum lung.
Iubea așa de mult viața și timpul și depărtările, încât nu i-a stat mintea la albume foto sau la prea multe expoziții de fotografie - deși a avut expoziții la Consiliul Europei, cu niște imagini senzaționale despre dispariția comunității germane de la Malcoci din Dobrogea - ah, da, a iubit Dobrogea și Delta la modul profund și absolut.
Dascăl.
A fost dascăl de fotografie cu o formidabilă energie și cu o chemare incredibilă - orele sale de imagine erau ore de cultură, ore de substanță fotografică, ore care ai fi vrut să țină ani.
Despre omul Feri, ce pot să spun... genul de prieten total, omul care dărâmă munții să te ajute, omul atât de rar în ziua de azi.
O să merg pe la Enisala, locul atât de iubit de el, dimineața devreme, și sunt sigur că îi voi întrezări spiritul în liniștea depărtărilor.
Feri.
"Pentru cei mai mulți oameni moartea este numai un pretext de dispariție, pentru foarte puțini moartea ține de textul vieții, ca un punct pe i." - spunea Lucian Blaga.
Așa era el.

(Dinu Lazăr, 23.06.2023)


(click pe oricare fotografie pentru slideshow)







































































2 comentarii

  • Imagini, gânduri
    Catalin Anastase, 25.06.2023, 07:10

    Feri este unul din fotografii vechi rămași moderni, așa cum soune Dinu Lazăr un dascăl de care din păcate nu s-au bucurat prea mulți sau nu l-au cunoscut. Ca să intri într-o discuție foto cu Feri trebuia să fii bine documentat, altfel nu rezistai mai mult de 3 minute. Un om deosebit.

  • un om si fotograf deosebit
    Lucian, 25.06.2023, 08:50

    Minunat articol despre Feri, o mare pierdere, Domnul sa il aibe in paza!

Publicitate

Sus