22.06.2023

După atâtea recenzii de filme la TIFF 2023 am vrut să fac o schimbare, și să scriu despre un alt subiect care mă pasionează.

În iunie 2023, în România și Georgia are loc Campionatul European de fotbal Under21 (jucători mai tineri de 21 de ani).

Pentru primul meci al României U21: "Toate biletele pentru primul meci al tricolorilor la #U21EURO au fost vândute. Jucăm cu Spania în fața a peste 27.000 de suporteri. #HaiRomânia", a anunțat FRF (Federația Română de fotbal) pe site-ul oficial acum câteva zile.

Tricolorii vor juca toate meciurile din grupe pe stadionul Stelei București, un stadion renovat recent, pe care de abia aștept să îl descopăr. Celălalt stadion din București este Giulești. În 2023, trupa lui Emil Săndoi are un traseu greu în grupe, ei întâlnesc o Spania care luptă pentru câștigarea Euro-ului, o Croația nervoasă-ambițioasă ca urmare a faptului că echipa mare tocmai a pierdut cu Spania finala Nations League și o Ucraina care în primul meci la acest Euro a învins Croația deși era mult subcotată. După părerea mea, Spania va ajunge în finală sau cel puțin semifinală.

La Cluj se joacă grupa cu Franța, Italia, Elveția și Norvegia. Primul meci al Italiei este cu marea favorită Franța care are un lot superb, cu Wesley Fofana, fost câștigător al cupei Angliei (actual joacă la Chelsea), sau cu Pierre Kalulu (în prezent se află la AC Milan)...

Andrei Bar cu trofeul acestei ediții de Euro U21

Pe mine mă încântă foarte tare că se joacă la Cluj și la București un turneu atât de mare - deja am bilete pentru azi la Italia vs Franța la Cluj și pentru sâmbătă la România vs Ucraina și Spania vs Croația în București.

PS. O decizie foarte ciudată a UEFA pentru acest EURO U21 este că nu se folosește tehnologia VAR (arbitraj video) și goal-line (metodă prin care arbitrii pot verifica dacă mingea a trecut de linia porții) la niciun meci!

0 comentarii

Publicitate

Sus