La jumătatea lunii februarie, îmi face plăcere să vă invit la expoziţie sau pe situl meu, unde vor fi mai multe imagini şi detalii despre evenimentul de la TIAV.
Târgul Internaţional de Arte Vizuale, eveniment sincretic, este prima manifestare de acest gen organizată în România, încă din 1998.
În Europa există multe târguri de artă specializate pe domenii. Nu există însă, în afară de ţara noastră, un astfel de eveniment sincretic. Târgul - denumit generic TIAV - cuprinde mai multe secţiuni: artă plastică, artă decorativă, artă a spectacolului (dans contemporan, spectacole multimedia, teatru experimental, muzică live), producţie de televiziune şi producţie de film, fotografie, caricatură şi multimedia.
Se propune expunerea şi vânzarea unor lucrări artistice aparţinând mai multor genuri de creaţie din spectrul artelor contemporane. În ceea ce priveşte arta plastică, se poate admira şi cumpăra şi artă veche.
Evenimentul are loc la Bucureşti, în perioada de toamnă - iarnă a fiecărui an, fiind deschis vizitatorilor timp de o săptămână.
În fiecare din cele cinci ediţii trecute, au expus aproximativ 300 de artişti plastici din ţară şi străinătate, 100 de artişti fotografi, 18 agenţii de publicitate, producători de spectacole de teatru şi dans contemporan, lucrările fiind vizionate de un mare număr de vizitatori.
În acest an, cea de-a şasea ediţie, care vine după o pauză de patru ani, se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 13-18 februarie 2007, în Pavilionul 2 al ROMEXPO, recunoscut bastion al organizărilor de târguri şi expoziţii.
Se înregistrează însă o premieră de palmares a ROMEXPO cu această ocazie, pentru că TIAV (Târgul Internaţional de Arte Vizuale) este găzduit pentru prima dată în această locaţie.
La TIAV 2007, fotografia va fi prezentă prin două evenimente; vizitatorii vor putea vedea o expoziţie a agenţiei de presă Rompres şi o expoziţie a fotografului Dinu Lazăr.
Artist al Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, Dinu Lazăr expune o serie unitară de peisaje clasice, care se înscriu în curentul pictorialist contemporan.
Imaginile, unicate de 125x80 cm, special editate şi procesate digital, sunt realizate pe hârtie fotografică metalizată, cu sistemul digital cu laser color de la AME Design şi caşerate pe suport de spumă poliuretanică, conform standardelor actuale de expunere şi arhivare.
Imaginile au fost special alese din colecţia autorului pentru a fi uşor folosite în decoraţii interioare.