04.07.2023
Lucian Domșa
Preoteasa a dat buzna-n cameră, trântind ușa. Părintele Agheasmie sforăia, înfofolit sub pătură. Femeia a strâmbat din nas la mirosul stătut de transpirație, bere și tutun din interior. Pe podea zăceau răsturnate câteva sticle goale. A tras draperiile și a deschis larg geamul, lăsând aerul rece de afară să pătrundă-n întreaga încăpere. S-a apropiat de pat și a strigat: Ai sau n-ai un copil cu Corcodușa? Popa a tresărit speriat și a deschis buimac ochii. Ce? a bâiguit el. Ea a tras la o parte pătura și l-a pălmuit.

Cristina Crețu
Pe vremea lui Ceașcă. Nu era frumos băiatul, era gras și crăcănat, dar tac'su era cineva: șoferul unui ministru. Fuma țigări More și, la beție, se credea Lord, iar despre noi, tineri de la țară, spunea că suntem vasali de clasă. Când a fugit în lume cu fata vecinei bunică-sii, mama lui a venit de la oraș cu o falcă-n cer și una-n pământ. Mama fetei i-a explicat doamnei peste gard, cu mâna pe șorț, simplu și la obiect: p-asta a avut-o, p-asta a dat-o. Replica a circulat cu viteză în câteva sate.

Alexandra Cealera
Dragul meu, ce-oi fi, îți scriu această epistolă să-ți spun că m-am săturat. Îmi vorbești despre căsătorie, îmi spui că sunt unica, da, sunt unică la părinți, și mândră-n ale mele, apoi te sună pisi să-ți spună că mai vrea bomboane. Îmi aduci flori, dar apoi mă bați cu fiecare petală. Când îmbraci hainele romantice și, crede-mă, îți vin atât de prost, simt că, de fapt, nu am pe nimeni, mă am pe mine și nu știu ce să fac cu mine. Da' tu ce ai? Nici măcar pe tine, că te împarți la toate neînsuflețitele alea.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2023, grupul are 11.540 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus