28.11.2023
Nicolae Popescu
Vera și Pricop stau pe balcon, în balansoare. Cafeaua din cești e aburindă. Prichi zice: Ce bine ne-am înțeles noi, Vero. Ea aprobă: Daaa. după aproape treij dă ani, suntem ca la-nceput. Pric dă din cap: Ei, nu chiar, a trecut timpul, mai ales peste tine. Ce-ar fi să gătești mai fără ulei, fără sare, să ieșim zilnic în parc? Și o să-mi iau un an pauză de la îndatoririle de soț, sunt tare obosit. Vera ia o gură de cafea: Prichi, anul ăsta de pauză ți-l tot iei de vreo zece ani. Bine că nu s-a mutat Panfil din bloc.

Andra Toropoc
Din anii lui flower-power visase să colinde lumea cu rulota, să-și prindă flori în plete și să cânte. Și să make love not war. După ce copiii și nepoții au crescut și n-au mai avut nevoie de el, a decis să-și urmeze planul, a scos camioneta din garaj și a plecat spre vest. Chelia îi strălucea în retrovizor, dar avea o floare la ureche și-n buzunar muzicuța dragă. Cu iubirea stătea bine, depusese armele și se bucura de pacea celor 1.000 de ani, primul tocmai îi începuse. Nu, n-a ajuns la Woodstock, este încă pe drum.

Paul Dârvariu
Aseară am sărbătorit cei 6 ani împreună. Începutul a fost OK: lumânări, șampanie, tort. Din păcate, finalul nu a fost la fel. Mi-am luat inima în dinți și i-am cerut un an de pauză. I-am zis că rutina zilnică mă omoară: du fetele la grădiniță, pune rufele la spălat, pregătește cina. Vreau să-mi realizez visul, turul lumii pe role. Doar că-mi pare rău că o lipsesc de sex. A zâmbit și și-a deschis poșeta. Ce-am văzut acolo, m-a îngrozit atât de tare, că am uitat să îi mai cer codul PIN al cardului.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus