14.01.2024
Mergeți pe stradă și zbang, un mare șoc... vă puteți închipui o puternică muzică de tobe și vuvuzele care apare brusc... puteți să vă imaginați o gălăgie atrăgătoare în cel mai gălăgios oraș?

Absolut întâmplător, trecând prin centru, am dat de Festivalul internațional de datini și obiceiuri "Cetatea lui Bucur ediția 11". Pentru un fotograf, norocul absolut. Acest eveniment anual marchează începuturile sărbătorilor de sfârșit de an, nu black friday sau colindele din lidl care încep din noiembrie.
Au adus culoare, urși, muzică și bucurie la București. Emoția, fericirea, dar și simțământul de exaltare au fost direct proporționale cu anxietatea unui bucureștean obișnuit care odată ajuns la universitate (stația de autobuz), exclamă pe fugă, "woow, am coborât aici și e plin de urși".

Ce portrete grozave am văzut, ce unghiuri fotogenice, ce stări care se modificau rapid - o mană cerească pentru orice îndrăgostit de imagine. Acum, ce a rămas pe memoria aparatului poate fi diferit, și puteți aprecia în acest mic album. Dar starea de acolo, bucuria și muzica, au fost unice, și au rămas sigur în memoria mea ca o insulă de fericire într-un oraș care este cum este, doar gri și zgomotos.

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)

















































0 comentarii

Publicitate

Sus