20.05.2007
Liliecii se pot fotografia atârnaţi de stânci cu capetele în jos şi aripile larg desfăcute. O foiţă subţire leagă degetele membrelor anterioare cu cele posterioare şi cu coada, aşa se spune, dar n-aş băga mâna în foc pentru că niciodată n-am văzut foarte, foarte de aproape şoareci zburători.

Liliecii se pot fotografia când sunt cu capul în sus şi rădăcinile adâncite în pământul din grădină. Au frunze ovale, flori plăcut mirositoare, albe sau colorate în nuanţe de violet sau albastru-violet, crescute în formă de ciorchine. Ştiu pentru că deseori mi-am băgat nasul în dânşii. Dacă rupi multe şi mărunte flori violete şi le bagi într-o sticlă cu alcool, după două-trei săptămâni lichidul tulbure ar trebui să miroasă a parfum. Dar nu. Duhneşte de-a dreptul. În locul vostru, n-aş adulmeca, cum n-aş mirosi în ruptul capului un borcan cu lilieci conservaţi în formol. Trebuie să mă credeţi pe cuvânt că într-adevăr nu e nevoie să vă băgaţi nasul în aşa ceva. Strânşi în mâinile unei fete, ciorchinii prind iz de piele tânără, de movuliu şi de vânt, anume ca să se împodobească şi mai tare. Se vede clar şi în fotografie.

2 comentarii

  • fain articol!
    [membru], 22.05.2007, 17:19

    foarte simpatic articolul si fotografia! imi plac mult fotografiile Alinei Andrei!
    as putea sa arat fotografiile Alinei altor persoane pe internet, sa le postez si sa spun ca ii apartin?
    pur si simplu imi plac si as vrea sa le arat si prietenilor mei din alte tari. ma refer la site-ul www.last.fm unde ma cont.
    sper sa-mi raspundeti.

  • RE: fain articol!
    [membru], 23.05.2007, 03:27

    Buna,

    Ai putea sa faci in doua feluri:
    - sa faci trimitere la LiterNet, postind linkul in locurile in care crezi ca exista oameni interesati si povestind de ce e interesant.
    - sa folosesti snapshots-uri (vezi la http://www.snap.com/about/shots.php cum) ale paginilor cu articolele Alinei, in care sa se vada thumbnailsuri ale fotografiilor si care sa contina link la paginile respective de pe LiterNet.

    In rest multumim de intentie si te incurajam sa spui prietenilor tai de toate lucrurile care iti plac pe LiterNet.

    Cu prietenie,
    Răzvan Penescu
    http://www.liternet.ro

Publicitate

Sus