16.03.2024
Nicolae Popescu
Vera e-n al nouălea cer: Mbombo, iubitul fetei ei, Tincuța, e respectuos și simpatic. Îi cere mereu sfaturi și îi spune "mamica". Azi, Mbombo e rușinat tare: Mamica, avut problem Tincuta, nu putut desface sutien. Vera se-ntoarce cu spatele și-și ridică bluza. Fii atent: tragi de clema asta-n sus, și de asta-n jos. Pune mâna, altfel nu-nveți. Așa, ai prins repede. Sutienul de dantelă lila cade pe covor. Vera se-ntoarce cu fața, Mbombo înghite-n sec. Ce stai ca mutu-n Congo? Să te-nvăț tot eu să te deschei la șliț?

Siranuș Hakobian
Să știi că eu sunt o femeie serioasă, dar statistica e dură: suntem prea multe femei și numărul de bărbați tot scade. De aceea am apelat la întâlniri online, că nu prea găsesc bărbați neluați. Dar sunt serioasă, ți-am zis, n-ai să mă vezi cu fusta scurtă și lipită de fund, cum le vezi pe altele. Alea sunt niște disperate care luptă cu statistica. Să știi că arăți mai bine decât în fotografie, iar vinul e desăvârșit. Te deranjează dacă-mi deschei primul nasture de la bluză? Poate și al doilea, că e cald aici.

Ana Camelia Tetiva
Mă doare sufletul de bietul meu băiat, că proastă alegere a făcut, degeaba i-am spus eu să deschidă ochii, nu m-a ascultat. Am ajuns pe la prânz, când știam că aia nu-i acasă, măcar de mâncare să știu că are. A ieșit la ușă obosit, într-o pijama veche, luată de mine, că alta n-are, desculț, slab ca un ogar și, cum nasturele de jos al bluzei căzuse, își petrecuse colțul din partea opusă prin butonieră și-i atârna colțul ăla așa. Deloc nu-l iubește. Îl ține dezbumbat, fără șosete și fără chiloți.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus