16.03.2024
Varinia Mitrea
Alergam pe scări, naivă, nerăbdătoare să ajung la el, să îl văd pentru a doua oară. Nu reușisem să mi-l scot din minte, mă captivase total, eram de nerecuperat. O mică obsesie. Mi-am descheiat ultimul nasture în fața ușii, am intrat grăbită, am aruncat paltonul pe fotoliu, m-am dezbrăcat iute de toate hainele, am intrat la duș, apoi mi-am luat un vin roșu rece, m-am trântit pe canapea, chipsuri și-un click pe mouse, am dat play: Long time ago in a galaxy far, far away.

Corina Nina
Deși aveau o lume întreagă povestită în mail-uri și la telefon, era prima dată când se întâlneau. Au intrat în camera de hotel, iar ușa, sau poate mai întâi lumea, s-a închis în urma lor. Buzele s-au găsit ușor, de parcă abia se despărțiseră. Fără să și le dezlipească, și-au descheiat nasturii, unul câte unul. Luna strălucea între ei, ca un martor tăcut și niciunul nu și-a dorit să o stingă. Vocea lui, cuibărită undeva între umărul și urechea ei stângă șoptea: Mii de ani i-au trebuit privirii să te-ajungă.

Irina-Ana Drobot
Cămașa lui albă flutura ușor descheiată în vânt. Avea un aspect extrem de relaxat și de plin de șarm. Plimbarea prin oraș mi-o imaginam în briza mării, doar noi doi, pe o plajă, într-un loc exotic și departe de lume. Nu citisem cărți romantice, dar unele coperte, deși prezentând cupluri ireal de frumoase, ca-n basme, mă atrăgeau, cu eroi asemănători. El era real. Peste ani, am aflat că, de emoție, ascultând Senza giacca e cravatta, și-a rupt un nasture. A venit așa să nu întârzie la întâlnire.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus