18.03.2024
Gheorghiță Mircea
Se îmbrăca și o privea zâmbind. O viață o căutase în toate femeile ce l-au iubit însă doar ea era adevărata unica dragoste. Se aplecă să o sărute privindu-și gestul în oglindă. Amănuntul îl îngrozi. Cel din oglindă care o săruta era descheiat la cămașă iar el deja se încheiase. Ea îi văzu crisparea. Pleci? Nu, cobor, am nevoie de o cămașă. Reveni în fugă, îmbracă noua cămașă încheind toți nasturii. Verifică în oglindă. E bine. Se apropie să o sărute. Din oglindă el îl privea cu pieptul gol aplecat peste iubirea sa.

Florina Hegedüs
Mimi e cea mai faină femeie din cartier cam de aproape un secol. Mereu cântă. Acasă pe stradă chiar și când mă spovedesc ei că tânjesc după o Ileană Cosânzeană. Grigore vecinul septuagenar a murit. Vorbește lumea cică-n patul unei femei, la o săptămână s-a dus și Gedeon, octogenar. Se aude că tot la fel. E mare jale-n cartier. Aștept pe Mimi să mergem la-nmormântare. Și-apare și-mi zâmbește-nflorat și cântă și jucăm adevăr sau provocare și zău de știu ce să mai cred când mă-nchei la izmană. Că-s viu da-s și mort.

Alex Caragian
Am făcut ocolul lumii într-un balon de vopsea albă. Terminasem de vopsit ușile, când mi-am suflecat neatent mânecile cu palmele pline de sulimeneală de lemn în fața chiuvetei. Din cauza lichidului pigmentat dintre degete care nu s-a șters pe cămașă mi-a alunecat mâna pe robinetul circular și odată cu ea întreg corpul. Nu-mi amintesc de câte ori m-am rotit în jurul axului, dar într-un final, datorită vitezei s-a format o uriașă peliculă translucidă de vopsea-n jurul meu. Dacă citești, am aterizat.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus