29.03.2024
Gabriel Rusu
Mult iubite Cristian, îți scriu aceste rânduri în amintirea fiorilor din noaptea de miercuri spre joi. Să știi că am rămas la fel de ghinionistă. Iubitul meu de acum, Jack, alintat de prieteni și Spintecătorul, e mult mai gelos decât tine. De fapt, de asta îți și scriu. Mi-ar face plăcere să te mai bântui uneori, dar nu mai știu nimic de tine de când s-a închis OTV. Ești închis? Ești liber? Pe unde stai acum? Of, se așterne noaptea peste răspunsurile mult dorite. Somn ușor iubitule. Mereu moartă după tine, Elodia.

Tatiana Crețu
Strânsese o lună întreagă mărunțișul de prin buzunarele părinților, dar și bănuții primiți pentru gogoși. Acum avea destui pentru a cumpăra bilet spre orașul unde se mutase prietenul său. Într-o zi se urcă în autobuz. Șoferul îl întrebă cine-l însoțește. Minți că e așteptat în autogară. Când coborî i se păru că blocurile sunt asemănătoare. Privi poza cu Nuțu. În spatele acestuia strada se deșira. Bună ziua, nenea. Aici locuiește Nuțu? Peste ani a aflat că Nuțu ascunsese detaliile orfelinatului.

Andra Toropoc
Era homeless, muncea cu ziua și plătea pentru un post-restant unde nu primea nimic. Mereu trist, era nelipsit de la poștă, iar atunci când nu a mai venit vreo lună, m-am panicat. Mi-era milă și-am luat decizia să-i păstrez cutia, speram ca el să fie bine și să-i scrie totuși cineva. După încă o lună a primit un plic și, cum el tot nu apărea, l-am deschis. Era de la mama lui, îi spunea că-l iartă și-l ruga să se-ntoarcă acasă. Aș anunța-o că fiul s-a pierdut dar nu pot, vreau să cred că nu-i așa.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus