06.05.2024
Textele din seria Pichi au fost scrise ca temă a cursului de scriere Wannabe - Fabrica de Scriitori al lui Mihai Buzea (1 aprilie - 1 iunie 2024). LiterNet va publica o parte din textele scrise în cadrul acestui curs.

Indicațiile lui Mihai Buzea pentru această temă au fost: "Scrieți o povestire pe baza textului cu Pichi, descărcat de mine de pe Facebook - autor necunoscut." Textul se poate citi în cele de mai jos.


Pichi
autor necunoscut

Și-mi povestește cum e să stai într-un hotel de cinci stele, cu room service și zece piscine, cu bucătari de trei stele mișelin și cum e să mănânci homari trași în unt și flombați în șampanie.
"Michelin", pronunț, cu accent, în gând, "că stelele nu vin de la vreun mișel așa cum nici homarii nu-s flombați"
- Dar să știi, nu e pentru oricine. Pare așa, la îndemână, dar acolo e cu mulți bani. Un pahar de șampanie costă cât salariul tău pe o lună. Și o noapte la hotelul ăla unde îi place lui Pichi să mă ducă, costă cât o sută de pahare de șampanie.
"Pahare cu șampanie, îi spun în gând, că doar nu-s făcute din șampanie. Cu toate că, la prețul ăsta, ar putea fi."
- Și ce spa, ce tratamente, ce mâini moi și delicate au maseurii aia. Eu și Pichi mergem întotdeauna împreună. Că-i romantic și sexi. Ultima oară am încercat masajul cu ciocolată. O ne-bu-nie! Să știi că nu e ciocolata adevărată, e o cremă cu aromă de ciocolată. Nici nu vrei să știi cât costă.
- Cât o mie de pahare cu șampanie?, nu mă pot eu abține.

Nu răspunde imediat. Nu se aștepta să calculez atât de repede. Până să termin să-i clătesc părul, o ia de unde a rămas.
- Cam pe-acolo. Asta dacă nu pui la socoteală și bacșișul. Că ăla mai încă...
- Un salariu de-al meu pe-o lună?
- Hai, mai bine nu-ți mai povestesc, că poate-ți pică prost.
- Spuneți, spuneți, doamna Petru, că așa profit și eu să călătoresc un pic.

În timp ce-i aplic tratamentul, îmi povestește despre cea mai scumpă sticlă de vin, cel mai scump parfum și cel mai drăgălaș soț din lume.
Îndoi un prosop și i-l așez sub cap. Apoi o masez, încet.
Cum ar fi să mă cheme Pichi și să am bani cât pentru un milion de pahare "de" șampanie. Ar fi cum ar fi, dacă aș putea plăti pe cineva s-o facă p-asta să dispară.

0 comentarii

Publicitate

Sus