07.07.2024
Expoziția HUMAN este formată dintr-o colecție de 55 de fotografii monocrome - portrete și fine art nude, la care se adaugă colecția de 15 triptice 'Metamorfoze'.
Prin imaginile din expoziție explorez acest puzzle care este ființa mea, pornind de la ideea că ADEVĂRUL nu este întotdeauna o lumină orbitoare.
Uneori este un întuneric profund orbitor care luminează și arde la fel de sigur, așa cum exprimă minunat cuvintele lui Albert Einstein.
M-am născut într-un mediu cu educație strictă, fiind încurajată să studiez științele exacte, în care am găsit satisfacție.
În prima parte a activității mele profesionale am fost educator, predând fizica elevilor de liceu, după care am studiat dreptul, devenind avocat.
Întrucât ambele profesii sunt guvernate de formalitate și rigoare, fiind necesară respectarea exigențelor specifice lor, la un moment dat am simțit nevoia unui spațiu adecvat pentru a-mi exprima emoțiile și ideile într-un mod artistic, am dorit să învăț ceva nou, să mă provoc, iar fotografia m-a atras mereu.
Cu opt ani în urmă a început aventura mea în fotografie, când m-am hotărât să îmi cumpăr un aparat foto și să urmez un curs de fotografie.
Au urmat ani în care am învățat și am experimentat încercând să găsesc soluții artistice pentru ceea ce doream să exprim.
Continuu să lucrez ca avocat, dar evadez permanent în acest univers fascinant care îmi permite libertatea de exprimare și creativitatea.
În 2023 am început să explorez arta digitală și să creez triptice care să aducă împreună fotografiile și imaginile obținute cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială, pornind de la fotografii făcute de mine.
Astfel s-a născut colecția de triptice 'Metamorfoze'.
Fotografia m-a pus în situația de a cerceta fără filtre 'fața nevăzută a lunii mele', să accept și să validez umbra și vulnerabilitatea, această formă de introspecție fiind o terapie cathartică și premisa pentru o exprimare autentică.
Mă simt mereu între lumină și umbră, acesta fiind motivul pentru care îmi place să folosesc elemente intense în imaginile mele, și aspir să creez un echilibru între ele, exprimând astfel ceea ce este esențial în călătoria mea - acceptarea senină a faptului că în ființa mea contrariile vor coexista întotdeauna și că umbrele trebuie validate, chiar dacă acest proces poate fi dureros.
Ceea ce mă absoarbe în crearea unei imagini este procesul în sine, de la momentul când fac o fotografie și până când, după editare, consider că exprimă ceea ce am dorit.
Uneori procesul e liniar pentru că vizualizez imaginea finală, dar alteori fac ceva neașteptat, fără să știu imediat de ce am pornit în altă direcție decât am intenționat inițial.
În acest din urmă caz încerc să răspund la întrebarea \'De ce fac asta?' și dacă sunt onestă cu mine, și sunt, răspunsul are întotdeauna legătură cu fața nevăzută a lunii mele.
Sunt fericită că am reușit să realizez acest proiect și sper ca cei care vor vizita expoziția să se bucure de spațiul emoțional creat de lucrări.

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)





























































0 comentarii

Publicitate

Sus