14.07.2024
Tot timpul am fost fascinat de natură, de zborul grațios al păsărilor de pradă, de trilul privighetorilor, de atmosfera magică a unui răsărit, de culorile superbe ale unei păduri toamna.

Cu timpul această fascinație s-a transformat într-o pasiune arzătoare, o pasiune care m-a condus pe drumul fotografiei de natură.

Țin minte și acum emoția pe care am avut-o când am privit prima oară prin vizorul camerei.

Păsările care până atunci păreau niște ființe îndepărtate, inaccesibile, s-au apropiat brusc.

Simțeam că pot să ating cu mâna frumusețea lor fragilă.

Când urmăream păsările în zbor parcă eram alături de ele, simțeam vântul trecând pe sub aripi, mă bucurăm de panorama lumii văzute de sus și aveam o senzație de libertate deplină.

Am plecat cu mult entuziasm pe drumul meu de fotograf de natură și am investit o energie explozivă în pasiunea asta.

A fost un drum lung în care am avut multe de învățat și de descoperit.

În timp a devenit mai mult decât o pasiune, a devenit un mod de a fi, de a trăi, o modalitate de a mă conecta cu natură la un nivel profund.

Fotografierea păsărilor sălbatice este un efort considerabil.

Necesită strategii speciale de apropiere, camuflaj, răbdare și perseverența și mai ales mult timp petrecut în natură în așteptarea momentului perfect.

Poate să fie frustrant când așteptarea nu este răsplătită, dar satisfacția este maximă când momentul așteptat este surprins.

Uneori am sentimentul că e un spectacol cu care natura ține să mă răsplătească, momentele magice se întâmplă pentru că are cine să le descopere și să le admire.

E suficient doar să fiu prezent, să fiu pe faza, să le fotografiez.

Conexiunea mea cu natură nu înseamnă doar "goana" după păsări.

Nu ratez niciodată lumina unui răsărit, culorile florilor de câmp și frumusețea peisajelor.

Urmăresc spectacolul naturii de mulți ani și încă mai reușește să mă suprindă, încă mai reușește să-mi ridice entuziasmul la cote maxime, să mă hrănească cu atâta energie încât să nu simt efortul pe care îl fac că să-l fotografiez.

Îmi place să împărtășesc cu ceilalți frumusețea uimitoare a naturii prin fotografiile mele și sper să-i inspir și pe alții să exploreze această lume fascinantă, să o îndrăgească și să o protejeze.

(click pe oricare fotografie pentru slideshow)



























































0 comentarii

Publicitate

Sus