26.07.2024
Alex Caragian
Mereu am avut fantezia asta. Nu că n-aș putea trăi și fără, dar de ce să nu pot și eu? Sunt atâția bărbați care și-au îndeplinit-o, ba chiar și femei, cine nu și-a imaginat-o măcar o dată? Sunt un bărbat bine. Bine, nu mereu, dar când sunt bine, de ce n-ar fi bine? E normal să ai dubii. Voi face față? Dar spate? Unii cică fac asta mereu. Nici chiar așa, dar măcar o dată tot aș încerca. În fond, dacă mereu am făcut-o cu două femei în același timp, de ce nu aș reuși s-o fac și doar cu una singură?

Caterina Tudorache
Mă uit la desenul de pe asfalt. Ce caraghios este. De parcă la liceul de artă, li se spune ălora fără talent. Fugi la desenat pe asfalt, morții nu au nevoie de detalii. De ce se grăbea Ana? Doar i-am zis că aduc eu mâncare. Domnule, aveți nevoie de apă? Vreți ceva. Ce să mai vreau. Doar ca șoferul să nu fi fost beat. De ce se grăbea? Am rămas blocat pe o întrebare stupidă, aruncată nimănui. Ne pare rău, va trebui să veniți cu noi să o identificați. Știați că era însărcinată? O fetiță. Mă prăbușesc.

Elena Mihaela Hristodorescu
Avea să lămurească lucrurile cu matracuca aia după care umbla bărbatu-su. Își făcu o cafea, apoi își verifică machiajul. Pocni din degete și fata apăru în fața ei. Mironosiță, o catalogă cu o privire expertă. Cum te cheamă, dragă? Mnemosyne? Ce nume-i ăsta? Tânăra tăcea cu privirea în pământ. Ea se enervă. Să vedem ce are El de zis. Luă telefonul și tastă: treci acasă, trebuie să vorbim. În cinci minute, Zeus intră scuzându-se pentru urmele de apă lăsate pe dușumea, ploua tare. Hera se răsti: Pâine ai luat?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În iulie 2024, grupul are 13.200 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus