07.08.2024
De câteva zile, au început probele de atletism la Paris. Avem prezență românească în trei finale. Bianca Ghelber s-a calificat în finala de la aruncarea ciocanului (care începe chiar în momentul acesta - în final a ocupat locul 9). Alin Firfirică s-a calificat în finală la aruncarea discului. Iar Alina Rotaru-Kottman s-a calificat în premieră în finala de la săritura în lungime.

Ieri (5.08.2024) au avut loc ultimele finale de la gimnastică artistică de la aceste Jocuri Olimpice. Dacă mă întreba cineva ieri dimineață, puneam pariu că Simone Biles va câștiga ambele finale. Dar nu, nu a fost deloc așa. Și finala la bârnă și finala de la sol au fost tensionate și imprevizibile.

Prima finala am privit-o dintr-o cafenea. Opt fete se luptau pentru titlul olimpic, printre care și Sabrina Maneca-Voinea. Dar bârna a fost "prietenoasă" doar cu jumătate dintre ele. Patru fete au căzut, printre care și americanca Simone Biles și din păcate și Sabrina, vizibil emoționată (așa cum nu am văzut-o în calificări sau în finala pe echipe). Medalia de aur a fost câștigată de italianca Alice D'Amato, care intrase în finală abia cu a șaptea notă.

Pentru finala de la sol, ne-am oprit într-un parc din centrul Parisului. Ne-am pus pe iarbă, am deschis telefonul având de două ori mai multe emoții decât la bârnă, emoții pentru Ana Bărbosu și Sabrina. Am sperat, ne-am bucurat și am zâmbit din tot sufletul pentru câteva minute. Ar fi fost așa o poveste frumoasă și ar fi fost răsplata perfectă pentru munca atât de intensă dusă de Ana.

Cred că toată lumea știe care a fost rezultatul acestei finale. Se vorbește și se va vorbi mult despre acest subiect, nu numai în presa din România, ci și în presa din străinătate.

Dincolo de dezamăgire (pe care și eu am simțit-o), locul 4 și locul 5 într-o finală olimpică după brazilianca Rebeca Andrade și cele două americance este un rezultat extraordinar și nesperat. Au arătat că se poate, că ele pot, și că există gimnastică DIN NOU în România. Ne-au dat adevărate emoții și adrenalină. Sper să se poată remonta (sper ca Sabrina să nu părăsească niciun moment sala de gimnastică), să găsească dorința interioară și să vină medaliile și de ce nu, un nou titlu olimpic la Los Angeles.

Din păcate, ieri nu a fost o zi norocoasă nici pentru fetele de la tenis de masă. Cred că atunci când îți dorești prea mult ceva, când pui o presiune foarte mare pe tine se poate întâmpla exact opusul. Au pierdut primul lor meci, cu India, și au fost eliminate.

Astăzi a fost ultima zi petrecută de mine la Paris. A fost mai mult decât am sperat. Am trăit, am simțit, am avut emoții și am fost inspirată de tot ce am văzut în jurul meu. Pe curând!

0 comentarii

Publicitate

Sus