03.09.2024
Marian Bircea
După ce a câștigat la Loto o sumă mare toate i-au mers strună. Văduv, cu copii la casele lor, afaceri înfloritoare, om trecut bine de șaptezeci și-a luat nevestică nouă, tânără, sub douăzeci și cinci, în garanție, cu banii jos și a făcut-o stăpână vilei înconjurate cu patru hectare de parc. La nici un an de la nuntă, s-a trezit tătic de gemeni. Tradiționalist fervent, a botezat copiii sub privirea mirată a unui preot suspicios. Abia când l-a văzut pe grădinarul tânăr, prelatul s-a dumirit că nu-s copii din flori.

Alina Ilie
Cunosc un copil care în urmă cu doi ani și-a propus atingerea unui vis. Pentru asta a muncit, și-a închis toate conturile de media, a lucrat zi lumină, încercând să-și depășească lipsa de încredere în propriile puteri și mai ales frica de matematică, a plâns în miez de noapte și s-a rugat din toată inimioara lui să reușească și să intre la un anumit liceu. Nu a renunțat nicio secundă la acest vis, iar astăzi acesta a devenit realitate. Comit o indiscreție dacă vă spun că sunt mama acestui copil?

Laura Stanciu
Stătea singură într-o rezervă a spitalului. Ieșise de câteva ori pe coridor ca să schimbe o vorbă. Cât să pună în plic? Cât să dea la chirurg? Astea erau întrebările care o agitau. Nu ieșea însă nimeni din saloane, așa că bătu discret în ușa rezervei de alături, intră, iar o femeie împachetată în ghips își roti ochii în direcția ei. Vai, în ce dureri trebuie să fiți. Ce vi s-a întâmplat? Dar tânăra nu putea vorbi despre accident și despre fetița ei de trei ani, care murise pe bancheta din spate.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus