06.09.2024
Dorin Vasile
În fiecare an, la începutul toamnei, participăm la testarea psihologică în bloc. Un domn cu barbă ne cere să răspundem la câteva întrebări traduse aiurea din limba engleză. În privința vieții private sunt foarte reținut. Urăsc curiozitatea, îmi suprim amintirile, nu am umbră, voce sau imagine. Doar trăiesc. De această dată trebuie să ne povestim visele. Îi spun că nu am ce, dar poligraful o ia razna. La sfârșit primim rezultatele. Nu stau prea bine. Se pare că am un vis comun cu vecina de la doi.

Ina Moldoveanu
Nici-o femeie nu rezistă farmecelor mele. Eram proaspăt ajuns într-un orășel din Spania. Vecina era toată un zâmbet. Când s-a prezentat, m-a pupat pe ambii obraji de două ori. N-am mai rezistat și i-am arătat sărutul franțuzesc. M-a bătut bărba-su'. Prostu' nu știa ce panaramă avea la ușă. Zi și de aia cu florile. Bă, prea vrei să povestesc tot. Una m-a sunat că e îndrăgostită de mine. Mi-a dat întâlnire la periferie. Ploua torențial. Ea n-a venit, dar ai apărut tu. Ce mă? Nevastă-ta sunase să-mi joace o festă?

Nicolae Popescu
Fă, te trece ăla la chimie? Și dacă da, vii la BAC? Și pleci la mă-ta în Italia? Făi, da' curioasă ești. Păi nu suntem prietene? Thea râde: prietena mea care ești tu prietenă, mi-a zis Ana că te-ai culcat cu Tudor. Nu mai beli ochii, puteai să mă-ntrebi, ai văzut că ies cu el. Nu mai da din mâini, nu-mi pasă, am ieșit de două ori, să-mi pună pile la tac-su, să trec. Prea prost băiatu', am rezolvat altfel: e de treabă profu' și e curat. Da, am trecut. Vezi că Tudor are un pic de BTS. De la Ana, cum, nu ți-a zis?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În septembrie 2024, grupul are 13.320 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel, Monica Aldea și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus