05.02.2008
Well, se zice că Parisul este unul din cele mai frumoase oraşe din lume. Aşa o fi. Acum câţiva ani i-am dat şansa să-mi dovedească că-şi merită renumele. Dar după ce am plecat mi-am spus că nu mă mai întorc în Paris nici într-un milion de ani. Era vară, cald frumos, dar ceva a lipsit şi nu mi-a plăcut...

Iarna asta, cineva drag a venit cu sugestia să mergem iar în Paris. Mi-am zis, hai să-i mai dau încă o şansă. De ce nu... Am ajuns acolo şi era un frig de crăpau pietrele. Cel puţin era un pic diferit faţă de prima dată...

Primul popas a fost Notre Dame, o biserică absolut fabuloasă. După ce am ieşit de acolo, am mai hoinărit pe străzile oraşului, până am ajuns la turnul Eiffel. Între timp se înserase afară, iar luminile erau aprinse. Mai văzusem turnul pe timpul zilei, dar nu arăta aşa de spectaculos ca seara. Am zis că vreau să văd oraşul de sus. Numai că nu am luat în considerare frigul de afară, iar când am ajuns în vârf, am crezut că sunt în Siberia. Am îngheţat bocnă, dar a meritat să îndur frigul: priveliştea este incredibilă. După ce am coborât să mergem să bem ceva cald a fost primul gând.

În următoarea zi, Sacré-Cœur a fost primul obiectiv însemnat în agendă. În toată excursia asta, partea cea mai nasoală a fost (cu excepţia frigului) transportul în comun care a fost paralizat din cauza grevei. Piece of cake aş putea spune... sunt obişnuit să merg mult oricum... din păcate camarazii mei nu. De la Sacré-Cœur am coborât spre Piaţa artiştilor, acolo unde mulţi îşi fac portretele ca amintire din Paris. Am petrecut apoi aproximativ o zi întreagă prin centrul Parisului, mai exact pe Champs-Élysées. O zi senină, cu un soare cu dinţi, ne-a făcut să ne oprim la una din cafenelele renumite de pe Champs-Élysées.

Am mai vizitat Louvre-ul la prima mea vizită, dar acum am vrut să-l văd seara. Este superb seara. Merită văzut chiar dacă eşti sau nu fan al piramidelor.

În fine, a treia zi a fost şi ultima, aşa că am plecat devreme către alte locuri de vizitat şi ne-am oprit undeva pe la Stade de France. Din păcate, nu am reuşit să vizitam stadionul, dar mi-am cumpărat de la magazinul lor, renumitul calendar Stade de France 2008. Una peste alta după această excursie, Parisul a intrat în top 5 al oraşelor preferate. E ceva, nu?

1 comentariu

  • normal ca e
    [membru], 05.02.2008, 23:38

    fiindca sunt mii de oameni care zic chestia asta... poate chiar milioane

Publicitate

Sus